Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend/helligdag kl. 11-17
Mandag (ikke uge 7, 42)     lukket
Jul og Nytår (+ visse dage)     lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Heerup og symbolerne

Zakarias 3. klasse Balletskolen HolstebroEt af Henry Heerups vigtigste motiver er symbolet.

Der er næsten altid et hjerte med i hans billeder som symbol på kærligheden, et kors som symbol på død, og et træ som symbol på livet.

Et af de symboler, som Henry var allergladest for var cirklen. Den optræder i mange af Heerups billeder og skulpturer. Cirklen er et urgammelt symbol, der er kendt og brugt i alle kulturer til alle tider. Cirklen symboliserer bl.a. solen og dens bevægelse over himlen. Derved kommer cirklen også til at symboliserer livet og fordi den ingen begyndelse eller slutning har kommer den også til at symboilisere evigheden og den evige gentagelse, som vi f.eks. ser det i naturens vekslen mellem forår, sommer, efterår og vinter. 

Et af de steder, hvor cirkllen optræder i Heerups billeder er når han maler billeder af sin cykle. Vi har lavet en lille tekst om Heerup og cyklen - og cyklen som symbol - som kan læses af elever i 3. klasse. Den kan findes her.

Det ligger lige for, at inddrage symboler i undervisningen, når man arbejder med Henry Heerups univers. Symbolerne er både universelle og kulturbestemte. Og de fortæller helt grundlæggende ting om det at være menneske. Derfor vil en undervisning, der inddrager symbolerne give en basal og grundlæggende viden.

Man kan læse meget mere om symboler her

Tilbage