Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend/helligdag kl. 11-17
Mandag (ikke uge 7, 42)     lukket
Jul og Nytår (+ visse dage)     lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Henry Heerup som musiker og digter

Download Henry Heerup som musiker og digter som PDF her

Henry lavede ikke kun billeder og skulpturer. Han skrev også bøger. Og lavede digte. Og skrev musik, som han selv spillede.
 
Bøgerne var tit børnebøger. Dem lavede han til sine to børn Nana og Ole. De var både læse-bøger og billed-bøger.
 
En af bøgerne hedder Skralle og Kladde. Den handler om Galle Rumpefis og Hav Hav, der skal besøge Figurland. De møder Mor Dille og hendes to børn drengen Skralle og pigen Kladde. Og deres far, der troede han lignede en Indianer høvding. Det er i virkeligheden Henry, de møder. Og så går de på opdagelse i Henrys have.
 
En anden hedder Nis og Nutte. Den handler også om to børn, der besøger Heerup. De møder H.C. Andersen og en skraldemand og en lirekassemand.
 
Heerup spillede også musik. Som ung lærte han at spille violin. Men han kunne også spille mundharmonika, klaver og blokfløjte.
 
Han lavede sine egne melodier. Og lavede tekster til sine melodier. Han tegnede noderne som små billeder. Så man både kan læse noderne og teksten. Og se et lille billede, der viser teksten. Noderne kan man købe på Holstebro Kunstmuseum. Så man selv kan spille dem på blokfløjte.
 
Han skrev også en masse om sine billeder. Og om sine skulpturer. Og om hvordan han lavede dem. De var skrevet næsten som om det var digte. Henry skrev ikke med almindelige bogstever. Han tegnede bogstaverne. Og alle ord skrev han med stort.