Åbningstider

1. juli - 31. august  
Tirsdag-fredag kl. 11-17
Weekend kl. 11-17
Mandag      lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Henry Heerup

Mathilde 3. klasse på Balletskolen i Holstebro

Henry Heerup er én af Holstebro Kunstmuseums centrale kunstnere. Museet ejer flere af Heerups hovedværker.

Heerup er også en kunstner, der er yderst velegnet at bruge i undervisningen på alle Folkeskolens niveauer og på ungdomsuddannelserne. Henry Heerup kan bruges i mange sammenhænge. Og hans værker kan også bruges i tværfaglige sammenhænge. Man kan gå til Heerup på mange måder lige fra billedanalyse i 1 klasse, symbollære på mellemtrinnet til et kunsthistorisk emne om Collagen i gymnasiet. Henry Heerup optræder desuden i flere undervisningsmaterialer.
 
Holstebro Kunstmuseum har i samarbejde med lærer Karen Busk Sørensen og lærer Ida Frost-Thorsen, Balletskolen i Holstebro, lavet inspirationsmaterialet til hvordan man kan bruge Henry Heerup i undervisningen på mellemtrinnet. Ved at klikke her, kommer du til materialet. 

Lærer Lisbeth Simonsen, Bremdal skole har sammen med sin 5. klasse lavet et undervisningsforløb om Heerup, der har resulteret i en flot bog. Se mere her.  (er under udarbejdelse). 
 
Du kan finde materialer og informationer om Henry Heerup, som kan bruges af elever og lærere, der vil vide mere om Henry Heerup ved at klikke her. Teksterne er skrevet så de kan læses af børn i 3 klasse.
 
På grund af ophavsretslige grunde kan vi ikke gengive værker af Henry Heerup på hjemmesiden. Billederne, der vises på hjemmesiden, er billeder der er lavet af børn fra Balletskolen i Holstebro.