Nyhedsbrev nr. 3 - februar 2019
Holstebro Kunstmuseum
 

Ursula Nistrup - From the Pink Sand

Lørdag den 23. februar åbner museets forårsudstilling 'Ursula Nistrup - From the Pink Sand' - en sansemættet fremtidsvision, med lige dele spekulativ fantasi og virkelighed, der viser hvilke vidtrækkende konsekvenser menneskets massive indgriben har på Jordens økosystem. 
 
Udstillingen er en total iscenesættelse af museets udstillingsrum, hvor ørkensandets vindkast, sommerfuglens nerveceller og menneskets høreorganer omsættes til lyde, klangfarver, skulpturer, ord og billeder. 
 
Udstillingen kan ses frem til den 19. maj

Læs mere
 

Foredrag om kunsten i Holstebro

Onsdag den 20. februar kl. 19.30 holder kunstformidler Peter Haarby foredrag om 'Kunsten i Holstebro'. Her kan man få historien om hvordan det gik til, at Holstebro fik en masse kunst i det offentlige rum, og høre om bl.a. Helge Bertrams udsmykning af svømmehallen på Døesvej, Albert Mertz' fortæppe til Musikteatret og Ulrich Rückreims klippe foran Rådhuset.
 
Peter Haarby vil også fortælle om nogle af byens allernyeste kunstværker - bl.a. Pernille With Madsens udsmykning af Sundhedshuset, Jens og Morten's 'Kneeling Cop' på politigården og Per Arnoldi's udsmykning af foyeren i Musikteatret. 
 
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet. 

Læs mere
 

Kunsthistoriens mestre - Rafael.

Efter en pause er kunsthistorikeren Signe Jacobsen tilbage med sine populære foredrag om Kunsthistoriens mestre på Holstebro Kunstmuseum. Tirsdag den 26. februar kl. 19:30 vil hun fortælle om maleren og arkitekten Rafael (1483-1520) – renæssancens superstar. 
 
Rafaels egen kunst er naturligvis i centrum for foredraget. Men Signe Jacobsen tegner samtidigt et billede af den tid han levede i, og den kunstnerisk baggrund han udviklede sit eget livsværk på. Og den store betydning han fik for eftertiden.
 
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet. 

Læs mere
         
        

 

   
        

Kontakt

Museumsvej 2
DK-7500 Holstebro
9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

   
Afmeld nyhedsbrev