Tir-fre: kl. 12-16

Åbent mandag i uge 42

Kommende

Onsdag den 25. august 2021 kl.19:30 FORFATTERSALON | KVINDEN DER SAMLEDE VERDEN

Onsdag d. 25. august kl. 19:30 byder kunstmuseet indenfor til en uformel samtale med Eva Tind med kulturjournalist og radiovært Karoline Kjær Hansen som moderator.

Eva Tind fortæller om sit arbejde med den bredt og særdeles anmelderroste Kvinden der samlede verden (Gyldendal, 2021). Den biografiske roman omhandler den danske zoolog og samler Marie Hammer (1907-2002), én af det 20. århundredes mest betydningsfulde videnskabskvinder. Marie og ægtemanden Ole Hammers omfattende samlinger af præcolumbiansk og sydøstasiatisk keramik blev i 1976 doneret til Holstebro Kunstmuseum.

Hammer rejser ene kvinde jorden rundt gennem 40 år med ét formål: Hun vil bevise, at verdens kontinenter engang har været forenet. Samtalen vil blandt andet handle om Eva Tinds researcharbejde til bogen – research som, i jagten på at lære Hammer at kende som menneske og forsker, har taget Tind omkring Fredensborg Arkiverne. Her fik forfatteren adgang via Hammers børn, som hun også har interviewet ifm. med researchprocessen.

I anledning af forfattersalonen kan man få et unikt indblik i Hammers keramiksamling, når museet præsenterer et udvalg af samlingen i udstillingssalene.

Tilmelding er nødvendig. Bestil billet her

Pris: 50 kroner + billetgebyr

Gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner og unge under 26 år.

Dørene åbner kl. 19:00

Læs mere om begivenheden i pressemeddelelsen her

Eva Tind. Foto: Sacha Maric, 2021