Kommende

Onsdag den 12. januar 2022 kl. 19:00 Olivia Holm-Møller & J.F Willumsen; Familiemenneske og verdensborger | FOREDRAG

Foredrag ved kunsthistoriker Anne Kielgast, Chefkurator ved GL.STRAND

Anne Kielgast zoomer ind på Holm- Møller og J.F Willumsen gennem en hjemlig og familiær linse. Med afsæt i de to familieportrætter Aftensuppen (1918) og Læsende drenge (ca. 1925) af henholdsvis J.F. Willumsen og Olivia Holm-Møller beskrives udstillingens ide og bevæggrunde, ligesom der er tid til at se på de to kunstnere i en bredere sammenhæng.

Læsende drenge er i flere sammenhænge set som Holm-Møllers personlige hyldest til Willumsens berømmede Aftensuppen og der kan iagttages en række fællestræk for de to kunstnere; vigtigheden af familiens nærvær; de var begge familiemennesker sammenholdt med en stor udlængsel og rejselyst. Blikket på familien som fikspunkt for begge kunstnere – både i deres kunst og biografi – er således et omdrejningspunkt for aftenens introduktion. Begge bragte de det ekspressive ind i det nære og det intime og lod maleriet blive til et resultat af ydre sanselighed.

Olivia Holm-Møller, Læsende drenge, ca. 1925.

Begivenheden er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

Tilmelding er nødvendig. Bestil billet her

Pris: 50 kroner + billegebyr

Gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner og unge under 26 år.

Dørene åbner kl. 19:00
OBS. Foredraget foregår i tidsrummet kl. 19:00 - 19:45