Tir-fre: kl. 12-16

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

Kommende

Onsdag d. 16. november kl. 19:30 FOREDRAG | Fra naturforundring til klimahandling v. Mickey Gjerris

Onsdag d. 16. november kl. 19:30 gæster lektor i bioetik, Mickey Gjerris, museet med foredraget Fra naturforundring til klimahandling - Naturetiske tanker om det gode liv.

Med videnskab og teknologi har mennesket sikret sig en hidtil uset magt over naturen. Det har givet muligheder for øget velfærd og velstand for milliarder af mennesker, men et sted på vejen glemte vi, at magt ikke kun er mulighed, men også ansvar. Og nu står vi i en situation, hvor naturen, vores livsgrundlag, er ved at bryde sammen: Forurening, klimaforandringer og masseuddøen af arter. Spørgsmålet er, hvordan vi finder vilje og mod til at standse op og ændrer vores forhold til naturen og hinanden, inden det er for sent.

Foredraget vil dykke ned i menneskets forhold til naturen og diskutere en række muligheder for at ændre vores perspektiv på naturen og vores rolle i den. Grundpåstanden er, at så længe vi ser de nødvendige forandringer som et offer af det gode liv, kommer der ikke til at ske noget. Først når vi får lyst til at passe på den verden, som vi er en del af og har tiltro til, at det er en rejse, der vil bringe os glæde og muligheden for et godt liv, vil handling følge ord. En rejse, der begynder med at vi får øjne, ører og sind for naturen som en kilde til fællesskab, glæde og meningsfuldhed. Og her kan kunsten hjælpe med at få øje på den mageløse natur, som vi alt for længe kun har haft blik for som vores ejendom og ressource.

Mickey Gjerris (1969) er uddannet teolog (ph.d.) og arbejder som lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har de sidste 20 år forsket i etiske spørgsmål vedrørende natur, etik, teknologi og mennesker og udgivet en lang række artikler og bøger om disse emner - senest bøgerne: ”Jagt – Natur, mennesker, dyr og drab” i 2016, "Skildpaddetanker" i 2017, "Naturens Sprog" i 2018 og ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb” i 2019. Fra 2011 – 2016 var han medlem af Det Etiske Råd. Mickey er en flittigt anvendt foredragsholder og optræder ofte som ekspert i medierne. Se mere på www.mickeygjerris.com

Aftenens foredragsholder, Mickey Gjerris

Praktisk Information
Pris: 50 kroner
Gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner og unge under 26 år.

Tilmelding er nødvendig - reserver plads ved foredraget eller køb billet her

Dørene åbner kl. 19:00 Tilbage