Åbningstider

1. april - 30. juni
Tirsdag - fredag
12-16
Weekend 11-17
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Kommende

26. og 27. november 2016 Surrealisme og Julemarked i Hamborg

Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Kunstmuseums Venner inviterer til en weekendtur til Hamborg, med museumsbesøg, julemarked og arkitektur. 
 
Hamburger Kunsthalle er et af de største og mest spændende kunstmuseer i Nordeuropa. Museet har spændende samlinger, der belyser kunsten fra middelalderen og frem til i dag. Og museet arrangerer spektakulære udstillinger.  Den 30. april genåbnede museet efter en omfattende sanering og ombygning, hvor der bl.a. er blevet etableret et helt nyt indgangsparti. 
 
Den første store udstilling efter ombygningen har fået overskriften ”Dalí, Ernst, Miró, Magritte…. Surreale møder”, og viser ca. 150 af surrealismens hovedværker fra en række private samlinger – hvoraf flere ikke før har været vist. Desuden vises Kunsthalles imponerende samling, der bl.a. tæller hovedværker af romantikkens store tyske maler Casper David Friedrich, i nyophængning og med ny og spændende formidling.
 
Efter besøget på Kunsthalle kører bussen til Hotellet, hvor der bliver indkvartering. Kl. 18:00 kører bussen til Hamborgs centrum ved rådhuset, hvor det store julemarked er åbnet. Hen kan man spise Grünkohl, drikke Glühwein og opleve julemarkedet. Eller man kan opsøge én af de mange fine restauranter, der er i midtbyen. Kl. 21 kører bussen tilbage til hotellet. De der har lyst til kan gå de ca. 3 km. tilbage til hotellet sammen med kunstformidler Peter Haarby, der vil fortælle om arkitektur og historie undervejs.     

Søndag formiddag kører bussen til Hamborgs Kontorhausviertel, som sidste år kom på UNESCO’s verdenskulturarvsliste, Her er Fritz Högers Chilehaus et spektakulært højdepunkt. Og – hvis det er muligt – besøges også den nye Elbphilharmoni, hvorfra der er en flot udsigt over Hamborgs havn.  

Derefter gælder det Deichtorhallen, der viser en stor privatsamling af tysk samtidskunst med værker af bl.a. Georg Baselitz, Joseph Beuys, Candida Höfer, Jörg Immendorff, Sigmar Polke, Daniel Richter og Rosemarie Trockel.

Inden hjemturen gøres der holdt ved Ernst Barlach Haus, der ligger udenfor centrum i den store Jenischpark i den mondæne forstad Klein Flottbek. Her kan man både se Barlachs stærke skulpturer og en udstilling med Georg Grosz, der var én af Neue Sachlichkeits vigtigste skikkelser. 

Program:
Lørdag den 26. november
Kl. 7:00: Afgang fra Holstebro Kunstmuseum.
Kl. 12.30: Ankomst til Hamburger Kunsthalle.
Frokost i Kunsthalle.
Derefter udstillingen ”Dali, Ernst, Miró, Magritte….. Surreale møder” og samlingerne på Kunsthalle.
Kl. 16:30: Afgang til Hotellet, med efterfølgende indkvartering.
Kl. 18.00: Afgang til Rådhuspladsen hvor der er julemarked. 
Aftensmad på egen hånd.
Kl. 21:00: Bussen kører tilbage til Hotellet.
 
Søndag den 27. november
fra kl. 7.00: Morgenmad på Hotellet.
Kl. 9.30: Bussen kører til Kontorhausviertel, hvor kunstformidler Peter Haarby fortæller om arkitekturen og om Hamborgs historie, og videre gennem Hafencity til Elbphilharmonien hvor vi – måske – kan komme op på Plazaen og få et kig ud over Hamborgs havn.
Kl. 11:00: Besøg på Deichtorhallen med udstillingen ”Sammlung Viehof – Kunst der Gegenwart von Beuys bis Warhol”. Frokost på egen hånd i Deichtorhallens restaurant eller café.
Kl. 14:00: Besøg på Ernst Barlach Haus med udstillingen ”Georg Grosz – Der grosse Zeitvertreib”.
Kl. 16:00: Afgang mod Danmark.
Kl. ca. 18:30: Aftensmad på Frøslev Kro. 
Kl. 23:00: Ankomst Holstebro.
 
Ret til ændringer forbeholdes. 
 
Der arrangeres ikke egentlige omvisninger i udstillingerne, men alle er velkomne til at følges med turleder Peter Haarby rundt i de enkelte udstillinger. 
 
Onsdag den 19. oktober kl. 19:30 holder kunstformidler Peter Haarby et oplæg om Hamborg og turen på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Turen arrangeres i samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Kunstmuseums Venner. 
 
Praktiske oplysninger
Vi kører til Hamborg i en moderne fire-stjernet turistbus. Der serveres kaffe/te og rundstykker på udturen. Ved ankomsten er der bestilt fælles frokost på Hamburger Kunsthalle. Derefter ser vi udstillingerne og samlingerne i Kunsthalle. 
Vi bor på Quality Hotel Ambassador Hamburg, der ligger i bydelen Hammerbrook ca. 2 km. fra centrum. Det er et 3-stjernet hotel, hvor alle værelser har eget bad og toilet, og hvor der er restaurant.
Der er plads til i alt 50 deltagere. Turen gennemføres ikke ved mindre end 30 deltagere. Pladserne reserveres i den rækkefølge, man tilmelder sig. Når vi ved, at turen kan gennemføres, opkræves et depositum på 500 kr. Resten af prisen opkræves 2 måneder før rejsens start. Ved afbestilling senere end 60 dage før rejsens start tilbagebetales turpris minus depositum. Ved afbestilling senere end 16 dage før rejsens start mistes beløbet. 

Pris:
Pris for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner:  
2.200 kr. pr. person i dobbeltværelse.
Andre: 
2.500 kr. pr. person i dobbeltværelse.
Tillæg for enkeltværelse: 310 kr.
 
Prisen er inklusive bustransport, hotel, 1xmorgenmad, frokost lørdag, aftensmad søndag samt billet til Hamburger Kunsthalle, Deichtorhallen og Ernst Barlach Haus.  
Der tages forbehold for prisstigninger, ændrede valutakurser m.m. 

Turleder:
Kunstformidler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum, der kan kontaktes for yderligere informationer på 9742 4518 eller ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Teknisk rejsearrangør:
Venø Bussen & Venø Rejser, Lønningen 14, Venø, 7600 Struer, Tlf. 9786 8100

Tilmelding:
Sendes til Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2a, 7500 Holstebro - eller til ph@holstebrokunstmuseum.dk senest mandag den 5. september 2016 kl. 12
 
  Tilbage