22. november 2000 kl. 19:30 Gauguin

Foredrag om "GAUGUIN". I mange år levede Paul Gauguin en omtumlet tilværelse. Hans impressionistisk inspirerede kunst var der ikke megen interesse for og andre forsøg på at skaffe sig et levebrød mislykkedes. I slutningen af 1880'erne og begyndelsen af 1890'erne i forbindelse med ophold i Bretagne og på Tahiti oplevede Gauguin en livsudfoldelse, der rummede en oprindelig sandhed - i stærk modsætning til det han så som det moderne livs forlorenhed. Det blev kunstnerisk forløsende. Med musikalske farver og linieforløb gav han et sanselig udtryk for følelser og det 'primitives' livsbekræftende kvaliteter. Hans ægteskab med danskeren Mette Gad er i øvrigt en af årsagerne til, at vi i dag kan se en række fremragende værker af Gauguin på danske kunstmuseer. Foredrag ved kunsthistorikeren, mag.art. Lise Lotte Blom om det moderne gennembrud i malerkunsten i samarbejde med Folkeuniversitetet.