2000

5. november 2000 kl.14:00 JONALS CO. OG DET MODERNE FOTOGRAFIS GENNEMBRUD I DANMARK".

Foredrag om "JONALS CO. OG DET MODERNE FOTOGRAFIS GENNEMBRUD I DANMARK". Jonals Co. var ikke kun det første reklamefotografifirma i Danmark. Det var også firmaet, der herhjemme indførte moderne, rene linjer i fotograferingens æstetik. Fotografiernes skarpe og kontrastfyldte billedsprog var et oprør mod de slørede og finkulturelle kunstfotografier, der var fremherskende omkring 1926. Dette år blev Jonals & Co. grundlagt. I årene efter arbejdede firmaet sammen med væsentlige formgivere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen. Med fotografier i tidsskriftet Helhesten, udgivet af de kunstnere som siden blev til Cobra-bevægelsen, viser sig nye billedkunstneriske sider i fotografiet. I foredraget bliver Jonals & Co. sat i en dansk og international æstetik- og kulturpolitisk sammenhæng. Foredrag ved udstillingsarrangør, cand.mag. Mette Kia Krabbe Meyer.