Tir-fre: kl. 12-16

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 7 og 42

2002

27. februar 2002 kl. 19:30 Global kunst? Den "nye internationalisme" i samtidskunsten

Foredrag ”Global kunst? Den ”nye internationalisme” i samtidskunsten”. Indtil for nylig var international samtidskunst i praksis lig med vestlig kunst. Op gennem 1990’erne ændredes det: man ser nu flere kunstnere med anden etnisk baggrund i de vestlige centre. Samtidig opstår biennaler også udenfor USA og Europa. Årsagen til at den internationale kunstscene udvides er globaliseringen, som har gjort verden stadig mere forbundet. Mellem metropolerne er skabt en transnational og radikal ny kulturel trafik. Den internationale kunst former sig i disse år som international i en ny betydning af ordet. Forskellige kulturer, traditioner og stilarter blandes i en hybrid udveksling, hvor globale tendenser kombineres med lokale bidrag. Lysbilledforedrag ved Jannie Haagemann, cand. mag, udstillingskoordinator. I samarbejde med Folkeuniversitetet. Optakt til kunstrejse.