24. september 2003 kl. 19:30 Jørgen Haugen Sørensen

Onsdag den 24. september 2003 kl. 19.30 viser kunstformidler Peter Haarby rundt i Holstebro Kunstmuseums aktuelle udstilling ”That’s Why They Call Them Dogs”, med skulptur af billed-huggeren Jørgen Haugen Sørensen.

Hvis kunst havde lugt og lyd, ville Holstebro Kunstmuseum i disse uger snarere minde om en mellemting mellem en slagterbutik og en kennel for bidske hunde end om et agtværdigt Kunstmuseum. Lugten ville komme fra de bloddryppende slagteskulpturer museet udstiller lige nu. Og lyden af gøen og snerren ville komme fra den flok bidske hunde, billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen har sluppet løs i museumsrummene.

Nu er hundene – heldigvis fristes man til at sige – modelleret i ler og lydløse, men det er stadig med en vis betænkelighed man nærmer sig. Hundene er nemlig modelleret på en sådan måde, at man har fornemmelsen af, at de kan springe på én og med deres sylespidse tænder flå lunser af kød ud af én hvis man overskrider den usynlige grænse, der markerer deres territorium.

Modsat med slagtescenerne, der er pyntet med glimmer og lækre farver, som gør, at man umiddelbart sluger dem som farvestrålende bolcher. Først ved nærmere eftersyn afslører de sig som det de er – opskårne dyrekroppe, hvor indvoldene vælter ud.

Kunstformidler Peter Haarby fortæller på rundvisningen om skulpturerne og om hvilke virkemidler Jørgen Haugen Sørensen bruger for at få dem til at virke på én gang tiltrækkende og afskrækkende – og hvorfor.

Så vil man høre mere er man velkommen til rundvisningen, der finder sted onsdag den 24. september 2003 kl. 19.30 på Holstebro Kunstmuseum. (Museet beder om at man kommer præcist, da dørene låses når rundvisningen går i gang). Der er gratis adgang til rundvisningen, og alle er hjerteligt velkomne.