21. april 2004 kl. 19:00 På cykel til kunsten i Holstebro

Så er det igen tid til at pumpe cyklen og smøre kæden, hvis man vil med på Holstebro Kunstmuseums cykeltur rundt til kunstværker I Holstebro med kunstformidler Peter Haarby.

Det er onsdag den 21. april kl. 19.00, hvor Peter Haarby cykler i spidsen for de forhåbentligt mange, der har lyst til at træde I pedalerne og samtidigt høre noget om nogle af de mange spændende kunstværker, der er I Holstebro. Dette forårs tur, vil både føre forbi nogle af byens mere markante kunstværker og ud-smykninger, og forbi nogle af dem, man måske normalt ikke lægger særligt meget mærke til i dagligdagen.

Cykelturens første stop bliver ”Tobaksarbejderens drøm” – ét af byens markante kunstværker, skabt af russeren Dimitri Kamiker, ukraineren Leonid Kolibaba og danskere Hans Krull. Her vil Peter Haarby fortælle om ideen bag skulpturen og hvilke fortællinger og myter de enkelte skulpturer refererer til. Derefter kommer der 2 længere etaper til kasernen hvor der vil bliver fortalt om arkitekten Torben Schønherr’s skulptur ”Cardo & Decumanus” og videre til TV MidtVest, hvor Frithioff Johansens ”Kaostempel” står.

Derefter cykles der igen ind mod midtbyen, hvor der vil blive lejlighed til at kigge på busterne af bl.a. Kaj K. Nielsen, Jens Johansen og Jørgen Færch ved indgangen til Lystanlægget. Derefter slås et lille slag forbi Anni Jensens udsmykning af Holstebro Badeland inden der køres til et af Holstebros gode, men oversete kunstværker – Ludvig Brandstrup’s portrætbuste af Christian IX på hjørnet af Lægårdsvej og Skivevej. Ludvig Brandstrup var I tiden omkring år 1900 en anerkendt billedhugger, og han huskes især for sine fremragende portrætbuster – hvoraf der altså findes én i Holstebro.

Turen sluttes af med et kig på Børge Jørgensens markante skulptur ”Tang” foran Holstebro Tekniske Skole på Døesvej.

Turen starter fra Holstebro Kunstmuseum kl. 19.00. Der vil blive cyklet ca. 10 km. i et roligt tempo, så ingen bliver kørt bagud. Turen slutter omkring kl. 20.30. Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til undertegnede på museets telefon nr. 9742 4518 eller på ph@holstebrokunstmuseum.dk

Da Holstebro Kunstmuseum sidste år før første gang cyklede til kunsten i Holstebro, skete det den dag hvor bøgen sprang ud i Holstebro. I år cykler vi foråret I møde næsten samtidigt, så der kan være en chance for, at deltagerne I ”På cykel til kunsten I Holstebro” også I år bliver nogle af de første, der ser bøgen I forårsdragt.