11. februar 2004 kl. 19:30 Den 11. glaskunstner

Onsdag den 11. februar kl. 19.30 viser glaskunstneren Atila rundt i Holstebro Kunstmuseums nye særudstilling Glasss.

Udstillingen Glasss viser glaskunst af 10 af de førende danske glaskunstnere. Det er Atila, der har udvalgt de 10 kunstnere, der deltager i udstillingen. Og det er Atila, der har arrangeret og stillet udstillingen op. Så selv om Atila ikke selv har værker med på udstillingen, har han alligevel sat så mange fingeraftryk på udstillingen, så man med god ret kan kalde ham for udstillingens 11. kunstner.

Atila arbejder blandt andet med installationer og fotografi. Som glaskunstner er han lidt speciel, idet han ikke selv arbejder i glasset, men i stedet laver oplæg til værker, som han så får andre glaskunstnere, f.eks. Tobias Møhl, til at realisere.

Atila har et indgående kendskab til dansk glaskunst, som har gjort at han har kunnet sammensætte Holstebro Kunstmuseums glas-udstilling. Han har nøje udvalgt de 10 deltagende kunstnere, blandt de bedste danske glas-kunstnere, hvoraf flere ligger på et højt internationale niveau.

Samtidigt har han også involveret sig i udvælgelsen af de enkeltværker, der skulle med på udstillingen, så udstillingen kom til at fremstå som en helhed. Det har været vigtigt for ham, at vælge værker med former der minder om genkendelige brugsting som fade, skåle, krukker og vaser. Pointen er bare, at det ikke er brugsting, de ligger i virkeligheden skulpturen / objektet nærmere. Objektet kan måske godt ligne en vase, der er jo hul foroven, men bare tanken om, at sætte en blomst i, er absurd eller endog umulig.

Atila’s indsigt, viden og engagement har gjort, at Glasss-udstillingen er blevet en udstilling, der viser dansk glas-kunst’s høje kvalitetsniveau. Og museet kan allerede nu se, at det er en udstilling med tag i publikum, der kommer langvejs fra for at se de spændende enkeltværker og den smukke helhed.

Omvisningen med Atila finder sted onsdag den 11. februar 2004 kl. 19.30. Det er gratis at deltage i omvisningen. I pausen kan der købes kaffe i museumscaféen. Tilbage