2005

12. oktober 2005 kl. 19:30 Det mindste i det største – og det største i det mindste

Efteråret er over os, og det betyder, at Holstebro Kunstmuseum nu hver onsdag aften frem til foråret har aftenåbent med gratis adgang. Samtidigt tager museet fat på efterårets arrangementer med foredrag og omvisninger.

Det første arrangement finder sted onsdag den 12. oktober kl. 19.30. Her vil kunstformidler Pe-ter Haarby vise rundt i museets aktuelle udstilling med maleri, skulptur og grafik af Inge Lise Westman.

Inge Lise Westman har kaldt udstillingen ”Understrøm”. Den tager udgangspunkt i hendes oplevelse og fortolkning af havet. Inge Lise Westman bor og arbejder på Bornholm, og som ø-bo er havet en allestedsnærværende del af hendes det liv. På overfladen er det let at se maleriernes referencer til bølger, havets dønninger og skumsprøjt. Men ligesom ved havet, kan man i malerierne fornemme, at der er noget mere – noget nedenunder overfladen – flere lag.

Udstillingstitlen ”Understrøm” kan opfattes tvetydig. Og det kan malerierne også. Man kan se dem på flere måder. Havet er den umiddelbare reference. Men kigger man nærmere på dem, kan de pludselig forestille noget helt andet: molekylestrukturer et elektronmikroskoper, eller fjerne stjernetåger set gennem en stjernekikkert.

Inge Lise Westman’s malerier skildrer naturen. I hendes billeder rummes det store i det små, og det små i det store. Hun fascineres naturens uendeligt mange fremtrædelsesformer, og skildrer derigennem den skønhed, som alle ting og fænomener i naturen rummer. Men gennem skønheden viser hun samtidigt, hvor utrolig sårbar naturen er. Dermed rummer hendes billeder også en kritik af den måde, vi i det det moderne industrisamfund bruger og misbruger naturen på.