14. januar 2007 kl. 13:00 - 16:00 Hvad er det?

Søndag den 14. januar 2007 kl. mellem kl. 13 og 16 er der ”Hvad er det?” på Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum. Her står der en række eksperter klar til at vurdere ting, som publikum kommer med.

Det er Holstebro Museum og Holstebro kunstmuseum, der står for arrangementet i samarbejde med Holstebro Auktioner. Arrangørerne har også inviteret Konserveringstjenesten fra Ølgod, der vil give gode råd om, hvordan man kan bevare de gamle ting, man ejer.

Alle er velkomne til at komme med rariteter og kunstværker, som man gerne vil vide noget mere om. Det kan for eksempel være en keramisk krukke med en signatur, som man ikke ved hvad står for, oldefars gamle ur, som egentlig er på vej til at ryge ud, men som måske kunne være noget værd, et mærkeligt stykke værktøj, som man overtog sammen med huset, og som man ikke ved, hvad har været brugt til, eller et gammelt maleri, som har hængt i cigarrøg de sidste 50 år, og som man nu gerne vil ha’ renset, så man igen kan se farverne.

Der er eksperter fra Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum, der sammen med Holstebro Aukti-oners erfarne vurderingsfolk, vil prøve at svare på publikums spørgsmål. Eksperterne kan både sige no-get om tingenes oprindelse, brug og alder og fortælle om der evt. knytter sig en spændende historie til den. Og skulle det vise sig, at det er en hidtil ukendt Wegner stol eller en unik Tekno-bil man har haft stående, så kan eksperterne fra Holstebro Auktioner gi’ et kvalificeret bud på, hvad tingene ville kunne indbringe på en auktion.

Til at besvare spørgsmålene om hvordan man bedst muligt bevarer sine gamle genstande, har arrangø-rerne allieret sig med chefkonservator Elmer Fabech fra Konserveringsværksted i Ølgod.

Der vil være eksperter tilstede, der kan bedømme antikviteter, kunstværker og kunsthåndværk af enhver art samt arkivalier og arkæologiske genstande. Endvidere vurderes gammelt legetøj, våben, glas, fajan-ce, sølvtøj, ure og bøger samt mønt- og frimærkesamlinger.

Arrangementet foregår i museumscaféen, og det er gratis at få eksperternes vurdering. Men der skal be-tales normal entre til museerne.