15.-18. oktober 2007, dagligt kl. 13:00-15:30 Heerups Have

Børn laver skulptur
Efterårsferie for børn på Holstebro Kunstmuseum

Hvad med at bruge én dag i efterårsferien som billedhugger? Og lave din egen skulptur,som vil blive udstillet på Holstebro Kunstmuseum?

Hammer og mejsel
Det er Holstebro Kunstmuseums tilbud til børn i efterårsferien. Tilmelder man sig, får man udleveret en gasbetonsten, som man så kan gå løs på med hammer og mejsel, og skabe sin helt egen skulptur.

Skulpturerne stilles op i museets have, og fredag den 19. oktober kl. 14.00 er alle de børn, der har lavet en skulptur, inviteret til fernisering med kagemand og rød sodavand af skulpturudstillingen.

Skralle og Kladde i Figurland
På Holstebro Kunstmuseum kan man se udstillingen ”Skralle og Kladde i Figurland”. Den viser malerier og skulpturer, der er lavet af Henry Heerup. Havde han levet, ville han være fyldt 100 år den 4. november i år.

Heerup arbejdede altid udenfor i sin have. Her malede han sine malerier, og huggede sine skulpturer ud af granit. Haven var som en urskov. Alt groede vildt, og haven var beboet af vilde katte, fugle – og nisser. Og inde mellem alt græsset og træerne, stod alle Heerups granitskulpturer som små levende væsener.

Heerups Have
Det er Heerups have, der er inspiration for Holstebro Kunstmuseums efterårsprojekt. De tilmeldte børn og Kunstformidler Peter Haarby starter med at se udstillingen og Jens Jørgen Thorsens film ”Et år med Henry” der viser Heerup, der arbejder i haven. Og derefter går det løs i museumshaven med hammer og mejsel.

Tilmelding
I alt kan 40 børn deltage i arrangementet, og man skal tilmelde sig. Det kan man gøre ved at henvende sig til museet på telefon nr. 9742 4518 eller ved at møde op i museets reception og tilmelde sig. Det koster 50 kr. pr. barn at deltage.

Aktiviteten egner sig for børn fra 8 år og op. Man skal ha’ gammelt tøj på, og far og mor forældre eller bedstefar- og mor må genre se på.

Hvornår: Mandag den 15. til torsdag den 18. oktober – hver dag kl. 13-15.30
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Hvem: Aktiviteten er egnet til børn fra 8 år og opefter
Pris: Det koster 50 kr. at deltage
Tilmelding: Til Holstebro Kunstmuseum på 9742 4518 eller ved henvendelse i museets reception.
Fernisering: Fredag den 19. oktober kl. 14.00 er alle de børn, der har deltaget inviteret til fernisering med kagemand og røde sodavand