12. april 2008 kl. 7:30 - 18:30 Udflugt til Hjørring

Forårets tur går i år til Vendsyssels Kunstmuseum i Hjørring og til Kunstudstillingsbygningen i Vrå.

Vendsyssel Kunstmuseum blev etableret i 1963. I 2003 flyttet museet ind i en smukt gennemrestau-reret klædefabrik midt i Hjørring. Museets samling er især koncentreret omkring kunst og kunstnere med tilknytning til det nordjyske, bl.a. Johannes Hoffmeister, Poul Anker Bech, Frede Christoffer-sen, Kurt Tegtmeier og Erland Knudssøn Madsen. Når vi besøger museet, vises en mindre særudstilling med værker af Svend Engelund, der sidste år døde kort før sin 100-års fødselsdag.

I Hjørring er der gennem årene blevet opstillet mange gode skulpturer. Når vi ankommer, vil vi gå en lille tur gennem byen og se værker af bl.a. Bjørn Nørgaard, Erik Heide, Heerup, Hanne Var-ming, Hans Pauli Olsen og Børge Jørgensen.

Efter frokost kører vi til Kunstbygningen i Vrå, der er udstillingssted for Vrå-Udstillingen, og har til formål at belyse den historiske baggrund og eg-nens betydning for egnens kunstnere. I Kunstbygningen findes en større samling værker af Svend Engelund. Når vi besøger Vrå, er der lige åbnet en udstilling med værker af Anna Maria Lütken og Agnete Bjerre.

Kl. 7:30: Afgang fra Holstebro Kunstmuseum
Kl. 10.00: Ankomst til Hjørring – skulpturtur
Kl. 11.00: Besøg på Hjørring Kunstmuseum
Kl. 12.30: Frokost på Blomstercafeen
Kl. 14.00: Afgang mod Vrå
Kl. 14.30: Ankomst til Vrå Kunstbygning
Kl. 16.00: Afgang mod Holstebro
Kl. 18.30: Ankomst Holstebro

Medlemmer af Holstebro Kunstmuseums
Støtteforening: 425 kr. Andre: 450 kr.
Prisen er inkl. bustransport, entréer,
kaffe og rundstykker i bussen, samt frokost med ét glas vin eller øl.

Turleder
Kunstformidler Peter Haarby