21. januar 2010 kl. 19:30 Astrid Noack - liv og værk 2. Foredrag

Billedhuggeren Astrid Noack skabte sine væsentligste skulpturer i perioden fra 1932 til sin alt for tidlige død i 1954. Det var blandt andet i den periode, hvor hun skabte skulpturen ”Stående Kvinde” som i 2005 blev optaget i Kulturkanonen.

Onsdag den 21. januar vil kunsthistoriker Hanne Pedersen fortælle om Astrid Noacks liv og værk i denne periode. Foredraget afholdes på Holstebro Kunstmuseum, der for tiden viser udstillingen ”Stærkere end livet”, der er den hidtil mest omfattende udstilling med værker af Astrid Noack.

Fra Paris til Danmark
Astrid Noack tog efter afslutningen af 1. verdenskrig til Paris, den tids kulturelle og økonomiske centrum. I et par år levede hun i yderste fattigdom, men fra 1925 begyndte hun at arbejde med skulptur.

Den økonomiske krise i begyndelsen af 1930’erne tvang hende til at rejse tilbage til København, hvor hun helt helligede sig sit kunstneriske arbejde. I 1939 fik hun sit gennembrud med monumentet over Anna Ancher.

Årene under 2. verdenskrig blev hendes mest produktive. Her skabte hun bl.a. skulpturerne ”Kvinde med klæde” og ”Knælende dreng”, som begge kendes fra byrummet i Holstebro.

Astrid Noacks liv og værk
Gennem de sidste mange år, har kunsthistorikeren Hanne Pedersen arbejdet på et forskningsprojekt om Astrid Noack. Det har resulteret i bogen ”Stærkere end livet – billedhuggeren Astrid Noack”, der skildrer Astrid Noacks liv og værk. Bogen, der er på 200 sider, udkom i forbindelse med åbningen af udstillingen på Holstebro Kunstmuseum den 29. november 2008.

Hanne Pedersen er én af de personer i Danmark, der ved mest om Astrid Noack. Hun har lige siden sin studietid forsket i Astrid Noacks liv og værk. Det har bl.a. resulteret i, at Hanne Pedersen har fundet frem til mange, hidtil ukendte fotografier, som indgår i foredraget den 21. januar.

Foredraget afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Tid: Onsdag den 21. januar kl. 19.30
Sted: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro