20. august 2010 kl. 16:30 Terrain Video - Video på kanten

Holstebro Kunstmuseum har modtaget 100.000 kr. fra Kunststyrelsen til videokunstprojektet ”Terrain Video – Video på kanten”, der gennem de næste to år vil præsentere dansk videokunst på Musikteater Holstebros nye storskærm. Storskærmen i Holstebro bliver dermed Danmarks første, faste platform i det offentlige rum for formidling af ny, dansk videokunst.

”Terrain Video – Video på kanten” er et samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum og Musikteater Holstebro og det er kurateret af videokunstneren Sophie Hjerl og Jeanette Land Schou. De har sammensat et program, der kommer til at løbe over de næste 24 måneder.

Den ene halvdel af programmerne er soloprogrammer, der i én måned præsenterer værker af én fremtrædende dansk videokunstner – bl.a. Jakob Tækker, Eva Koch og Peter Land. Den anden halvdel af programmerne vil over to måneder vise 10-12 videoværker af forskellige kunstnere, der bindes sammen af et tema. Foreløbig er der bl.a. planlagt temaer om natur/kultur, humor og kærlighed.

Videoerne vises døgnet rundt i 3 programflader á 15 minutters varighed. Kuratorerne har udvalgt værker, der både har stor kunstnerisk værdi og som kan klare den spændende udfordring at blive vist i det offentlige rum og bryde ind i folks hverdag.

Holstebro har en unik historie med kunst i det offentlige rum, der strækker sig tilbage til 1960’erne. Det er denne historie Holstebro Kunstmuseum og Musikteater Holstebro med ”Terrain Video – video på kanten” fører ind i den digitale tidsalder.

I forbindelse med videoprojektet arrangerer Holstebro Kunstmuseum en række Artist Talks, hvor nogle af de medvirkende kunstnere vil fortælle om deres værk.

”Terrain Video – video på kanten” skydes i gang fredag den 20. august kl. 16.30.