10. marts 2011 kl. 19:30 Filmaften om Asger Jorn

I filmen ”Asger Jorn” fra 1977 forsøger maleren Asger Jorn at sammenfatte Asger Jorns liv og kunstneriske indsats i én biografisk helhed. Filmen samler sig om nogle få afsnit i Jorns liv og tager udgangspunkt i de øde, forblæste landskaber i Vestjylland, hvor han blev født.

Herfra bevæger den sig til fyrrerne og halvtredserne, hvor bl.a. udsmykningen til Silkeborg Bibliotek, der indgår i udstillingen ”Sjælens spejl – naturfølelsen i dansk kunst” skildres.

I spring - der knyttes sammen af filmens talte kommentar, Jorns egne tekster - føres filmen til Jorns hus i Albisola i Italien, til araberkvarteret i Paris, til det store keramiske relief, der i 1959 blev opsat på Statsgymnasiet i Århus, og til Gotland, der var en inspiration for kunstnerens interesse for den forhistoriske nordiske kunst. Filmen viser også eksempler på Jorns kunst.

Museumsinspektør Jakob Vengberg Sevel præsenterer filmen.

Selve filmforevisningen er gratis, men der betales normal entre til museet