2. marts 2011 kl. 19:30 Mikael Wivel fortæller om Sjælens Spejl

Med udstillingen "Sjælens spejl - naturfølelsen i dansk kunst", vil kunsthistorikeren dr. phil. Mikael Wivel rokke ved vores gængse opfattelse af kunsthistorien, der normalt ses som en række brud, hvor kunstnerne gør oprør med det gamle og starter helt fra bunden.

I stedet ser han naturfølelsen som en tradition – et spor i dansk og nordeuropæisk kunsthistorie – der binder så forskellige kunstnere som Johan Thomas Lundbye, Thorvald Bindesbøll, Oluf Høst, Asger Jorn og Per Kirkeby sammen på tværs af tiden.

Sporet tager sin begyndelse midt i 1800-tallet. Den folder sig for alvor ud i det 20. århundrede, og vi kan genfinde det som en levende tradition i samtidskunsten. Traditionen ses primært hos malere, men den kan også findes i andre kunstneriske udtryksformer.

Det fortæller Mikael Wivel meget mere om ved foredraget på Holstebro Kunstmuseum, onsdag den 2. marts kl. 19:30.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Entre: 50 kr.

Gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner.

Læs mere om medlemskab her.
Tegn medlemskab her.