7.marts 2012 kl. 19:30 Vincent van Gogh Foredrag

Kunsthistorikeren Signe Jacobsen fortæller om van Gogh, som alle kender som den sindssyge maler, der skar sit øre af. Men bag denne enkeltstående gerning ligger den gribende historie om et højt begavet, lidenskabeligt og behjertet menneske, der ønskede at gøre en forskel i verden.

Efter mange forsøg på at finde en livsgerning, kastede han sig som 27-årig over kunsten, og kæmpede sig med hjælp af sin broder, kunsthandleren Theo van Gogh, frem til i de sidste 3 år af sit liv at skabe de uforglemmelige farvemættede intense værker, som for evigt har indskrevet sig i kunsthistorien.

Foredraget er det første i en række af foredrag om kunstens store mestre, som kunsthistorikeren, mag.art. Signe Jacobsen, museumsinspektør på Vejle Kunstmuseum, starter til efteråret med 6 foredrag hen over vinteren.