26. september 2012 kl. 19:30 Mexicaniseret død og dæmoni

Hvordan afbilledes døden og det dæmoniske af Posada og Dr. Lakra og hvad er baggrunden for deres billedsyn? Vi skal se nærmere på efterårets udstilling på Holstebro Kunstmuseum og på sammenhængen mellem europæisk og mexicansk kunst og billedkultur og føres gennem billeder fra europæisk middelalder og til vor tids Mexico. Fra hærgende skeletter og til søde sukkerkranier.

Foredragsholderen er cand. mag Mette Haakonsen, der er kunsthistoriker. Hun har en særlig interesse i mexicansk billedkultur, ikke mindst i repræsentationen af døden og mindet, som man finder i højtiden De dødes dag. Hun har rejst i Mexico flere gange og både skrevet artikler og kurateret udstillinger omkring mexicansk kunst og visuel kultur.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet. Tilbage