10. oktober 2012 kl. 19:30 La Santa Muerte - dødens helgen

Tilbedelsen af La Santa Muerte er en af de hurtigst voksende religiøse kulte i nyere tid i Mexico. På et enkelt årti har kulten fået titusinder af tilbedere, hvor et anseeligt antal af dem lever på kanten af livet og loven i Mexico.

Men hvem er La Santa Muerte? Hvorfor tilbeder de døden som en helgen? Hvad er historien bag kultens store succes?

Antropologen Regnar Kristensen har fulgt denne dødskult fra dens opkomst for 10 år siden til i dag fra kultens inderste arne. Som ven af familien der står bag kultens udbredelse har han en unik indblik i kultens smertefulde fødsel og videre fremkomst blandt folk der er fanget i Mexicos nuværende voldsspiral.

Han vil fortælle om kultens nyere historie, dens virke, og de kulturelle, religiøse og sociale grunde folk har for at sætte deres lid til en helgen som for dem er en kvindelig personificering af Døden.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet. Tilbage