6. marts 2013 kl. 19:30 Alberto Giacometti i Hamborg

Alberto Giacometti er én af det 20. århundredes helt store kunstnere. Og her næsten 50 år efter sin død i 1966, er hans skulpturer og malerier stadig aktuelle.

Onsdag den 6. marts vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om Giacometti og hans kunst ved et foredrag på Holstebro Kunstmuseum.

Anledningen er at man for tiden kan se to store udstillinger med værker af Giacometti i Hamborg på hhv. Hamburger Kunsthalle og Bucerius Kunstforum. På Kunsthalle fokuseres der på pladsen som et væsentligt motiv i Giacomettis kunst medens Bucerius Kunstforum med udstillingen ’Alberto Giacometti. Begegnungen’ ser på Giacomettis portrætter som han både malede og modellerede.

Peter Haarby vil – med udgangspunkt i de to udstillinger – fortælle om Giacomettis liv og værk. Og han vil selvfølgelig også komme ind på hvilken rolle Holstebros ’Kvinde på kærre’ indtager i Giacomettis værk.

Foredraget er optakt til en weekendtur, som Holstebro Kunstmuseums Venner arrangerer til de to udstillinger den 23. og 24. marts. Turen er fuldtegnet, men man kan sagtens få noget ud af foredraget, selvom man ikke deltager i turen. Man kunne jo f.eks. få lyst til selv at arrangere en tur til de to udstillinger i Hamborg, der vises frem til den 19. maj.

Tid: Onsdag den 6. marts kl. 19:30
Entre: Selve foredraget er gratis, men der betales normal entre til museet.