Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2014

15. november 2014 kl. 13:30-15:30 Aktivitetseftermiddag for børn og voksne


Hvordan gør kunstnerne, når de laver deres billeder og skulpturer? Det kan man prøve, når kunstformidler Peter Haarby inviterer børn og voksne til Aktivitetseftermiddag på museet. 

’At tegne er at se’ var der engang en populær tegnebog, der hed. Det er noget kunstformidler Peter Haarby kan skrive under på. Derfor arrangerer han lørdag den 15. november kl. 13:30 en aktivitetseftermiddag på Holstebro Kunstmuseum, hvor tegningen står i centrum. 
 
Her er både børn og voksne, og dem der kan tegne og dem der ikke kan tegne, og alle andre inviteret til to timers intensivt tegnefællesskab, med masser af tegneøvelser og iagttagelsestegning. 
 
’Det er vigtigt at lære at tegne’ siger Peter Haarby. ’Selvfølgelig hvis man vil være kunstner. Men det er også et vigtigt sprog at kunne for alle, fordi man gennem tegning lærer, at tingene kan ses på mange måder. Og fordi man styrker sin opmærksomhed og koncentration’. 
 
Eftermiddagen starter med, at deltagerne skal tegne efter Erik Thommesens skulptur Kvinde. Derefter vil Peter Haarby sætte deltagerne til at lave forskellige opgaver og øvelser. ’Vi skal bl.a. arbejde med at finde ud af hvad en blyant kan, og med at tegne helt enkel figurer. Og så skal vi forsøge at tegne på tid’. 
 
Når eftermiddagen er slut, skal deltagerne igen tegne Erik Thommesens Kvinde. Så bliver det spændende at se, om det er sket noget i løbet af eftermiddagen. Der skal også være tid til at kigge på nogle af de tegninger, der er udstillet på museet i forbindelse med udstillingen ’Min Skat – Kunst i Privateje’. 
 
Holstebro Kunstmuseums aktivitetseftermiddage formidler kunst på en ny måde ved at kombinere omvisningen med praktiske afprøvning af kunstneriske teknikker. Museet stiller papir, blyanter, farvekridt og andre materialer til rådighed. Men man er velkommen til også at medbringe sine egne materialer. Materialer og deltagelse er gratis, men der betales normal entre til museet. Børn skal være minimum 8 år for at deltage. 
 
Det er gratis at deltage, men der betales normal entre til museet. 
 
Tilbage