Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2015

28. oktober kl. 19:30 Kunsthistoriens mestre – Anthonis van Dyck


Kunsthistorikeren Signe Jacobsen fortsætter sin række af foredrag om de store mestre i kunsthistorien med at fortælle om Anthonis van Dyck.

Gennem de sidste mange sæsoner har kunsthistorikeren Signe Jacobsen begejstret Holstebro Kunstmuseums publikum med sine populære foredrag om kunsthistoriens store mestre. Onsdag den 28. oktober kl. 19:30 går det løs igen, når Signe Jacobsen indleder den nye sæson med et foredrag om den flamske maler Anthonis van Dyck (1599-1642). 
 
van Dyck var sammen med sin læremester Peter Paul Rubens den mest fremtrædende flamske barokkunstner. Han kom i malerlære som 11-årig, og allerede som 18-årig, mens han arbejdede for Rubens, udviste han et ekstraordinært talent og havde sig eget selvstændige udtryk. 
 
Efter et længere ophold i Italien, blev van Dyck i 1631 udnævnt til hofmaler ved Charles den 1. hof i England. Her skabte han en lang række portrætter af kongen – til hest eller stående ved siden af hesten – som hører til nogle af de allerbedste værker i europæisk portrætkunst. 
 
van Dycks barokke formsprog egnede sig fortrindeligt til at skildre barokkens enevældige fyrster.  Og gennem de betagende portrætter både af kongen, Dronning Henrietta Maria og deres børn og af Englands store personligheder belyser van Dycks kunst landets historie frem til Charles I’s henrettelse i 1649.  
 
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Tilbage