Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2015

12. august 2015 kl. 14 Olivias Verden - omvisning

 
Kunstformidler Peter Haarby viser om i 'Olivias verden', der viser maleren Olivia Holm-Møllers energi og egensindighed, og hvordan hun stadig 40 år efter sin død stadig fascinerer. 

Olivia Holm-Møller var egensindig, uimponeret og uregerlig. Hendes kunst var dybt original og kendetegnet af en utrolig og frygtløs energi, hvor længslen efter det absolutte hele tiden var drivkraften. 
 
Og så var hun kunstner og kvinde i en mandsdomineret tid – noget som knækkede mange. Men ikke Olivia Holm-Møller. Måske overlevede hun som kunstner ved at gøre ting, man ikke i tiden forventede af en kvinde. Hun maler i hvert fald – som Erik Steffensen bemærker – ikke buketter som de fleste af sine jævnaldrende kvindelige kolleger. Hun maler blomster. Vildt. Dramatisk. Som ingen anden i sin tids kunst – hverken kvinder eller mænd. Modigt, som en drengepige der i trods og uden sikkerhedsnet springer fra de højeste klipper.  
 
En anden overlevelsesstrategi var, at hun ikke kerede sig om hvad andre mente om hendes kunst. Hun fokuserede i stedet på det, der foregik i hendes eget sind, og den verden hun levede i. På sin egen maleriske mission, på fortællingerne, synerne og det spirituelle. Og på farverne. De stærke, ekspressive farver, gult og blåt, malt med tempera, der gør farverne særligt lysende, så billederne koloristisk bevæger sig på en knivsæg og det i et storladent billedsprog. 

Kunstformidler Peter Haarby viser om i udstillingen, der er inddelt i seks afsnit – Mytologier, Ensomhed, Energi, Længsel (erotik), Selvbilleder og Kosmos. Alle afsnit indeholder billeder af Olivia, og ét værk af en fremtrædende, internationalt anerkendt samtidskunstner: Alfred Jensen (1903-1981), Kehnet Nielsen (f. 1947), Jonathan Meese (f. 1970), Poul Gernes (1925-1996), Ursula Reuter Christiansen (f. 1943) og Tal R (f. 1967). Sammenstillingerne viser, at Olivia i dag – 40 år efter sin død – stadig taler direkte ind i vores tid. Og at hun deler den energi og det lys, der var hendes grundbudskab, med yngre kunstnere.
 
Tilbage