Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2018

 

28. november 2018 kl. 19:30 Omvisning i 'Grafik - fra Goya til Tal R'

Kunstformidler Peter Haarby viser om i 'Grafik - fra Goya til Tal R', og fortæller om grafikkens historie, de grafiske teknikker, og om hvordan kunstnerne bruger grafikken i deres kunst.  

Grafikken har en lang historie. De første tryk vi kender er fra omkring år 700 e. kr. og stammer fra Asien. I Europa udvikles trykteknikkerne omkring år 1400. I starten blev trykteknikkerne bl.a. brugt til bogtryk og til reproduktion - og mangfoldiggørelse - af særligt religiøse billeder. Men allerede tidligt blev grafikken også brugt af kunstnere som en del af deres kunstneriske praksis. 

Kunstformidler Peter Haarby viser rundt i udstillingen og fortæller bl.a. om de forskellige grafiske teknikker. Han vil tage værktøj, trykplader og papirprøver med, så deltagerne kan få en indsigt i de forskellige teknikker og materialer - og deres muligheder og udtryk. 

Holstebro Kunstmuseum rummer righoldige samlinger af grafik. Det drejer sig blandt andet om grafiske blade af verdenskunstens største navne som Goya, Picasso, Matisse, Chagall og Giacometti. Men også centrale danske samtidskunstnere som John Olsen, Peter Linde Busk og Tal R, der hver især har anvendt grafikken på egne, personlige måder, indgår i udstillingen. 
 
Grafikkens alsidighed og rige virkefelt har gennem tiderne gjort det muligt for kunstnere at eksperimentere med de billedmæssige konventioner. På grund af trykmetodens mulighed for mangfoldiggørelse er grafikken samtidig demokratisk og dynamisk i sit væsen. Selvom arbejdet med grafik ofte er spontant, kræver teknikken stor håndværksmæssig kunnen og præcision. Og dertil et indgående kendskab til de nærmest alkymistiske realiteter, der fører til det endelige grafiske værk.     

Entré: 50 kr. Medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner: gratis adgang. 

 
Tilbage