Mandag (ikke uge 7, 42)      lukket
Lørdag den 26. oktober     lukket

3. marts 2019 kl. 14 Omvisning i særudstilling og samling

Holstebro Kunstmuseum har rigtigt meget at byde på lige nu: Nyophængning af museets samlinger og Ursula Nistrups udstilling 'From the Pink Sand', Kunstformidler Peter Haarby viser om.

Der sker rigtigt meget på Holstebro Kunstmuseum lige nu. Museets samlinger er blevet nyophængt. Og for ganske nyligt åbnede udstillingen 'From the Pink Sand' - en fremtidsvision af billed- og lydkunstneren Ursula Nistrup. Søndag den 3. marts kl. 14. kan man komme med kunstformidler Peter Haarby på omvisning i de nye ophængninger og i Ursula Nistrups forunderlige og lidt skræmmende univers.

Martsudstillingen var én af de mest indflydelsesrige kunstnersammenslutninger i tiden efter  den 2. verdenskrig. Kunstnerne bag var bl.a. Ejler Bille, Anna Thommesen, Erik Thommesen, Harald Leth, Gertrud Vasegaard, Viggo Jensen og Åge Vogel-Jørgensen. Alle centrale kunstnere i Holstebro Kunstsmuseums samling, sammen med Albert Mertz og Astrid Noack, der i en kortere periode var knyttet til eller medlemmer af sammenslutningen. På omvisningen præsenterer Kunstformidler Peter Haarby den nye ophængning af Martsudstillingens kunstnere.

Også billedhuggeren og samleren Poul Holm-Olsen indtager en central rolle i museets historie og samling. Poul Holm-Olsen var en lidenskabelig samler af traditionel afrikansk kunst - en samling, som allerede fra museets start i 1967 var en central del af Holstebro Kunstmuseums samling. Men Poul Holm-Olsen var også billedhugger, med sin helt egen og særegne tilgang til menneskeskikkelsen. Han, og dele af hans afrikanske samling, har fået sin helt egen præsentation, som man kan høre om ved omvisningen.

Endelig vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om udstillingen 'From the Pink Sand' hvor billed- og lydkunstnere Ursula Nistrup udfolder et både smukt og forunderligt, men også et skræmmende fremtidsscenario. Hun tager udgangspunkt i en sommerfugleart, der lever i den Libyske ørken. Gennem millioner af år har den tilpasset sig de de nærmest livsfjendske betingelser, der hersker i den tørre ørken, hvor der næsten ikke eksisterer vand.

Selve omvisningen er gratis, men der betales normal entré til museet.  Tilbage