Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2021

 

Onsdag den 17. november 2021 kl.19:30 Kvindelige kunstnere i og omkring Cobra


Onsdag d. 17. november kl. 19:30 inviterer Holstebro Kunstmuseum indenfor til foredrag ved Christian Kortegaard Madsen, museumsinspektør ved Museum Jorn. Foredraget handler om kvindelige kunstnere i og omkring Cobra.
 
Cobra var et internationalt udstillings- og arbejdsfællesskab fra 1948 til 1951, og det er en af efterkrigstidens mest indflydelsesrige internationale avantgardebevægelser. Det er overvejende mandlige kunstnere, der dominerer fortællingen om Cobra. Faktum er dog, at en lang række kvindelige kunstnere var særdeles medskabende i forhold til Cobra og den abstrakte kunsts udvikling.

I Danmark var de kvindelige kunstnere centrale i sammenslutninger som Linien I, Linien II og Helhesten, der satte den abstrakte kunst på dagsordenen og bidrog til udviklingen af det eksperimentelle og spontan-abstrakte udtryk. Blandt disse er Sonja Ferlov Mancoba og Anna Thommesen repræsenteret i Holstebro Kunstmuseums samling. 

Foredraget afdækker, hvilken rolle de kvindelige kunstnere spillede i forhold til den internationale Cobra-bevægelse og diskuterer, hvorfor de fleste af disse kunstnere forblev i Cobras periferi, og som en følge heraf i mange tilfælde gik i glemmebogen.

Begivenheden er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

Praktisk information
Pris: 50 kr. plus billetgebyr.
Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder samt studerende
Tilmelding er nødvendig - bestil billetter her

 

Dørene åbner kl. 19:00

 

Der vil være mulighed for at bestille kaffe og kage, som kan nydes i pausen, inden vi sætter os til rette i foredragssalen – så mød endelig op i god tid.

 


Christian Kortegaard Madsen. Pressefoto
 
 
Tilbage