1. april - 30. juni
Mandag (ikke helligdage)     lukket

Pressemeddelelser 2011

Eva Koch på Storskærm

Normalt indgår kunstneren Eva Kochs vidoeværker altid som led i en installation. Derfor er det et spændende eksperiment, når hun fra den 20. januar til den 22. februar viser 4 af sine videoer på Musikteatret Holstebros storskærm, som led i ”Terrain video – Video på kanten”.

Eva Koch, der er født i 1953, er internationalt anerkendt som kunstner. Hun er uddannet som billedhugger, og har bl.a. lavet Danmarks største skulptur Lyshøjen, der ligger ud til motorvejen ved Esbjerg. Men i de seneste mange år, har det været samspillet mellem video, skulptur og beskuer, der har kendetegnet hendes værk.

Ét af de temaer Eva Koch gang på gang gennemspiller i sine videoværker er rejsen som et billede på et menneskeligt grundvilkår. Hvor kommer vi fra, hvor bevæger vi os hen – og hvem og hvad kommer vi forbi på vores rejse. Rejsen er også temaet for de fire videoer, der vises den kommende måned på Musikteatret Holstebros storskærm.

I videoen NoMad ses en uendelig række mennesker, der bevæger sig på en smal mole der, der tilsyneladende ikke har en begyndelse eller afslutning. I videoen Crowds har Eva Koch stillet et kamera op på en gade i hhv. Jerusalem, Bombay og Hong Kong, og der fra en helt fast position har registreret gadebilledet. Og i videoen Transit har Eva Koch fanget mennesket i overgangen, passagen, hvor de bare passerer os.

Videoen Evergreen et optaget på Færøerne, og handler om gruppens magt og om menneskets iboende ondskab.

Holstebro er ikke det eneste sted i landet, hvor man lige nu kan se værker af Eva Koch. Frem til den 5. februar udstiller hun hos Galleri Martin Asbæk i København. Og i samme periode kan man se hendes værker på Ny Carlsberg Glyptotek, hvor hun bla.a. iscenesætter Aguste Rodins ”Borgerne fra Holstebro”, der danner forbillede for Bjørn Nørgaards ”Borgerne fra Holstebro”, som Ny Carlsbergfondet i 2004 skænkede byen. Endeligt har Eva Koch tidligere været med i et af ”Terrain video – Video på kantens” programmer.

Vil man vide mere om Eva Koch, kan man faktisk møde hende den 22. februar, hvor hun kommer til byen og fortæller om sine videoer.

”Terrain video – Video på kanten” er et samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum og Musikteatret Holstebro, der frem til sommeren 2012 præsenterer dansk videokunst på storskærmen på Black Box Theater, som dermed er blevet Danmarks første, permanente platform i det offentlige rum for formidling af dansk videokunst.

Programrækken med Eva Koch’s videoer kan ses frem til den 22. februar. Derefter præsenterer ”Terrain Video – Video på kanten” et program, der med temaet Identitet og steder præsenterer værker af 9 forskellige videokunstnere.

Fakta
Tid     Hver dag fra den 20. januar til den 22. februar hhv. kl. 7:30, kl. 17:00 og kl. 19:00.
Hvor     Storskærmen på Black Box Theater

Kontakt     Museumsinspektør Jakob Vengberg Sevel – tlf. 9742 4518 –                ;jvs@holstebrokunstmuseum.dk

Detaljeret beskrivelse af videoerne kan læses her Tilbage