Pressemeddelelser 2011

Dansk Videokunsts Gokke på Musikteatrets storskærm

Fra den 20. august og en måned frem kan man opleve én af Danmarks førende videokunstnere i Holstebro. Det er Peter Land (f. 1967), der præsenterer fire af sine kendte videoværker på Musikteatret Holstebros storskærm.

Ved første øjekast er Peter Lands videoer sjove. Næsten som en stumfilm med Gøg og Gokke eller Buster Keaton. Peter Land sætter sig i forskellige groteske situationer, der henter sin inspiration slapstick-komedien. I én af videoerne falder han ned af en trappe. Og i en anden ender en cykeltur med at han hele tiden kører i grøften.

Det lyder umiddelbart sjovt. Men det er det ikke. Det stopper nemlig ikke. Filmene er klippet, så den ”sjove” episode gentages igen og igen. I en uendelighed. Og så er det ikke sjovt længere. Faldet ned af trapperne bliver et absurd lukket system, som det er umuligt at undslippe fra. Det komiske forvandler sig til noget tragisk. Gentagelsen bliver et billede på tilværelsens absurditet og meningsløshed.

Peter Land er én af Danmarks helt store videokunstnere. Han har arbejdet med videoer siden begyndelsen af 1990’erne og er kendt for at sætte sig selv i groteske og absurde situationer, hvor han både mentalt og fysisk blotter sig selv som person og som mand.

Den næste måned vil man kunne se fire af Peter Lands videoer, der alle er blevet remikset specielt til visningen i Holstebro. Det er videoerne ”The Staircase”, ”The Ride”, ”Joie de Vivre” og ”The Lake”. Videoerne vises hver dag hhv. kl. 7:30, 17 og 19. Og så har Peter Land lavet et helt særligt videoværk – ”A Bit of Blue” – specielt til Musikteatret Holstebros storskærm, der vises hver aften fra kl. 21:50-22:00.

Peter Lands videoer vises som led i ”Terrain video – video på kanten”, et samarbejde mellem Musikteatret Holstebro og Holstebro Kunstmuseum der over to år viser dansk videokunst på Musikteatrets storskærm. Programmerne er sammensat af videokunstnerne Sophie Hjerl og Jeanette Land Schou.

Sted Musikteatret Holstebros Storskærm, Den Røde Plads, Holstebro
Tid Hver dag frem til den 19. august kl. 7:30; 17:00, 19:00 samt kl. 21:50.
Entre Gratis