Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

Jeppesen og Mortensen


Flabet kunstkritiker møder kunstner med lokale rødder
 
Han er dansk journalistiks ’enfant terrible’. Hun er fra Holstebro – og alligevel ikke. Han stiller alle de ’dumme’ spørgsmål. Hun stiller spørgsmål om herkomst og identitet. Han siger tingene uden at lægge fingrene imellem. Hun undersøger slægtskaber og kulturelle referencer. 
 
Han er journalisten og kunstkritikeren Michael Jeppesen. Og hun er performance- og installationskunstneren Jette Hye Jin Mortensen (f. 1980). Og onsdag den 19. marts kl. 17:30 kan man møde dem til en kunstnersamtale på Holstebro Kunstmuseum. 
 
I slutningen af 2013 udgav Michael Jeppesen bogen ’Best of – 67 x kunst’, hvor han begejstret fortæller om 67 af de mest betydningsfulde, danske samtidskunstnere. Én af dem er Jette Hye Jin Mortensen, som er født i Sydkorea, men som 2-årig blev adopteret til Danmark af en familie i Holstebro. Som led i lanceringen af bogen, følger Michael Jeppesen en række af de kunstnere, han omtaler i bogen, ’hjem’ til dér, hvor deres personlige og kunstneriske rødder er. For Jette Hye Jin Mortensen er det Holstebro, Odin Teatret og Holstebro Kunstmuseum. 
 
Det er grunden til, at Michael Jeppesen har sat Jette Hye Jin Mortensen stævne på Holstebro Kunstmuseum til en snak om kunst, herkomst, identitet, kultur og forholdet mellem det individuelle og det kollektive – en samtale, som publikum er inviteret med til at overvære. 
 
Samtalen kan også give en forsmag på den udstilling, som Jette Hye Jin Mortensen åbner på Holstebro Kunstmuseum i forbindelse med Holstebro Festuge. Udstillingen bliver en totalscenografi, omfattende skulptur, scenografi og film, og der relaterer sig direkte til festugens overordnede tema Fremtidens Ansigter - fantasmer og fiktioner. 
 
Arrangementet begynder kl. 17:30, der er gratis adgang og det varer ca. 1 time. 
 
Fakta
Hvad Kunstnersamtale mellem Michael Jeppesen og Jette Hye Jin Mortensen
Hvor Holstebro Kunstsmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår Onsdag den 19. marts kl. 17:30
Entre Gratis
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; ph@holstebrokunstmuseum.dk; tlf. 9742 4518
 
Tilbage