Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

GARBAGEMAN


En aften om Tal R på Holstebro Kunstmuseum
 
Der er mange der ikke helt ved, hvad de skal stille op med ham – billedkunstneren Tal R! Hvorfor er det god kunst? Er det overhovedet kunst? Og hvorfor har Holstebro Kunstmuseum så mange billeder af ham?
 
De spørgsmål har kunstformidler Peter Haarby fået mange gange, når han har haft omvisninger på Holstebro Kunstmuseum. Nu har han sat sig for, at prøve at besvare disse spørgsmål onsdag den 21. januar kl. 19:30. Her inviterer han publikum til en aften, hvor fokus sættes på Tal R, som Holstebro Kunstmuseum har landets største museumssamling af. 
 
Peter Haarby vil både fortælle om Tal R og om nogle af de billeder og skulpturer, som museet ejer. Men han vil også lade kunstneren selv komme til orde, idet han har fundet forskellige film frem, hvor Tal R fortæller.
 
Tal R kalder sig selv for ’Kongen af Kolbojnik’. Klobojnik er jiddisch og er en skraldespand i en kibbutz. Tal R ser sig selv som én, der samler ting og efterladenskaber op af skraldespanden og sætter dem sammen på en ny måde. På den måde gør han tingene til sine egne – og i den proces bliver de til kunst. 
 
Og det er ikke kun ting, Tal R samler op. Han samler også billeder op – alle mulige billeder, som han har klippet ud af aviser, magasiner, gamle pornoblade og reklamer. Et virvar af billeder, der danner forlæg for hans malerier. Eller som han sætter sammen til store collager.  
 
Med denne kunstneriske praksis ligner han på mange måder en anden af de kunstnere, som man kan se på Holstebro Kunstmuseum – nemlig Henry Heerup. Han skabte også sine berømte skraldeskulpturer af det affald, folk efterlod i vejkanten eller i skraldespanden. 
 
Det er gratis at deltage i selve arrangementet, men der betales normal entre til museet. 
 
Fakta
Hvad: GARBAGEMAN - En aften om Tal R
Hvornår: Onsdag den 21. januar kl. 19:30
Hvor:  Holstebro Kunstmuseum, Museumsveju 2a, 7500 Holstebro
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; e-mail ph@holstebrokunstmuseum.dk    
 
Tilbage