Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

OMVISNING I NY UDSTILLING

 
Hør mere om ny udstilling

For nylig åbnede Holstebro Kunstmuseum udstillingen ’Det stille liv – Illusion & virkelighed’, hvor 13 danske nulevende kunstnere fortolker den billedtradition, man kalder Stilleben. 
 
Stilleben – eller opstillingen – har rødder langt tilbage, og har gennem historien haft flere udtryk og betydninger. Lørdag den 14. februar fortæller kunstformidler Peter Haarby både om genrens historie og om hvordan vor tids kunstnere bruger og nytolker den.  
 
Stilleben genren har rødder i det antikke Rom og de første kristnes skildringer af nadveren. Men det er først i 1600-tallet, at genren for alvor bliver et vigtigt motiv for malerne. Senere bruger malere som Cézanne og Picasso opstillingen i de form- og farveeksperimenter, der er med til at indvarsle den moderne kunst. 
 
De 13 kunstnere, der deltager på udstillingen, forholder sig både til traditionen, men har også alle nye bud på, hvordan opstillingen kan sige noget ind i vores tid. Det er der kommet mange spændende værker ud af. F.eks. Karen Gamborg og Caspar Magnussens store skulptur ’The Tablecloth’, der er skabt på stedet af godt 500 kg. gips. Eller Ulrik Heltofts banebrydende video ’Kabinet’, der er skabt i den helt nye 4K-teknik. Eller Christoffer Munch Andersens superrealistiske malerier af kødbakker, paptallerkener og ispinde. 
 
Derudover viser udstillingen værker af Martin Erik Andersen, Morten Buch, Jørgen Geisted, Jeanette Hillig, Jakob Hunosøe, Per Kirkeby, Thomas Kluge, Tove Storch og Niels Strøbek. 
 
Det er gratis at deltage i selve omvisningen, men der betales normal entre til museet. 
 
Fakta
Hvad: Omvisning i udstillingen ’Det stille liv – Illusion & Virkelighed’.
Hvornår: Lørdag den 14. februar kl. 14
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontrakt: Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk 
     
 
Tilbage