Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag - fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

KUNSTHISTORIENS STORE MESTRE – WILLIAM MORRIS

Foredrag på Holstebro Kunstmuseum
 
Dampmaskinens opfindelse i begyndelsen af 1800-tallet indvarslede industrialismen. Og med den kom masseproduktionen af varer. På mange måder godt. Men for den engelske tekstildesigner, kunster og forfatter William Morris (1834-1896) var det et tilbageskridt. Varerne blev ensartede i takt med at håndværket blev fortrængt at industriproduktionen. Som modreaktion på den udvikling dannede han kunsthåndværkerbevægelsen The Arts and Crafts Movement, som skulle højne håndværket og gøre ting smukke igen. 
 
Onsdag den 11. november kl. 19:30 fortæller kunsthistorikeren Signe Jacobsen om Wiliam Morris på Holstebro Kunstmuseum i sin foredragsrække ’Kunsthistoriens store mestre’
 
William Morris ville genskabe det gode håndværk. Han ville skabe gode og kvalitetsprægede forbrugsvarer, bl.a. gennem et tæt samarbejde mellem producenter, formgivere og kunstnere.   Selv designede han tekstiler – udødelige designs, som produceres den dag i dag. Men han dyrkede også boghåndværket, hvor bogbindet og samspillet mellem tekst og illustrationer var i højsæde.  
 
The Arts and Craft Movement fik aflæggere over hele Europa. På kontinentet blev bevægelsen til Jugendstilen. Også Danmark fik sin helt egen udgave af bevægelsen i Skønvirkebevægelsen, som bl.a. talte arkitekten, keramikeren Thorvald Bindesbøll (Hof-etiketten), arkitekten Martin Nyrop (Københavns Rådhus)og smykkeproducenten Georg Jensen. 
 
William Morris fik afgørende betydning for udviklingen af det man i dag vil kalde kunsthåndværk og design. Et emne, som i høj grad optager vore dages producenter og forbrugere. En trend, der altså startede med William Morris i slutningen af 1800-tallet. 
 
Fakta
Hvad: Kunsthistoriens store mestre – William Morris. Foredrag ved Signe Jacobsen
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2a, 7500 Holstebro
Hvornår: Onsdag den 11. november kl. 19:30
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
          
 
 
Tilbage