Pressemeddelelser 2016

KLunsthistoriens mestre - Emil Nolde

Han er én af kunsthistoriens helt store mestre. Banebrydende, grænseoverskridende og ikke altid lige fremkommelig. Og så er han en lille smule dansk, maleren Hans Emil Hansen, som vi bedre kender som Emil Nolde – et navn han tog efter den lille landsby ca. 13 km. øst for Tønder, hvor han blev født i 1867.

De fleste kender Emil Nolde og hans farvestærke billeder. Men man kan få opfrisket sin viden – og sikkert også få lidt nyt at vide, når kunsthistorikeren Signe Jacobsen onsdag den 9.marts kl. 19:30 holder foredrag om netop Emil Nolde på Holstebro Kunstmuseum.

Emil Nolde er sammen med Vincent van Gogh og Edvard Munch én af de største og bedst kendte ekspressionister. Som dem var han et følsomt og fantasifuldt menneske, der ikke gik let gennem verden. Men i modsætning til dem kunne han knytte bånd og finde kærligheden hos sin livsfælle Ada – noget, som reddede ham igennem trods fattigdom og modgang til det endelige gennembrud, over 40 år gammel.

Maleforbuddet og fjernelsen af hans billeder fra de tyske museer under nazismen er kendt fra Siegfried Lenz’ berømte roman ’Tysktimen’. Men på trods af det, malede Nolde videre, og skabte måske nogle af de stærkeste akvareller i vor tids kunsthistorie. Akvareller, der er farvesymfoniske hyldestbilleder til naturen og blomsterhaven omkring hans hus Seebüll i marsken lige syd for den dansk-tyske grænse, hvor han boede frem til sin død i 1956 og som i dag rummer Nolde-museet.
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Fakta
Hvad:     Kunsthistoriens mestre – Emil Nolde. Foredrag ved kunsthistoriker Signe Jacobsen.
Hvornår: Onsdag den 9. marts kl. 19:30
Hvor:     Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2a, 7500 Holstebro

Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk