Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2016

DET BEDSTE FRA TO VERDENER

 
Hvad har den italienske barokmaler Caravaggio tilfælles med den svenske akvarelmaler Gunnar Widfoss, der levede fra 1879-1934? Umiddelbart ikke ret meget! Og dog. Der er nemlig skrevet romaner om begge maleres liv og værk.
 
Onsdag den 5. oktober kl. 19:30 kan man høre om 8 romaner der alle tager udgangspunkt i mere eller mindre kendte kunstnerens liv og værk – og man kan se kunstnernes værker. 
 
Det er Holstebro Bibliotek og Holstebro Kunstmuseum, der er gået sammen om arrangementet. Bibliotekarerne Lisbet Busk Sørensen og Jørn Lybeck præsenterer de otte romaner. Og efter hver bogpræsentation fortæller kunstformidler Peter Haarby om kunstneren og viser billeder af hans eller hendes værker. 
 
Romanen om Caravaggio er skrevet af den danske forfatter Lone Mikkelsen. Hun skildrer Caravaggios græneoverskidende kunst og udsvævende liv i 1500-tallets Rom. Og Gunnar Widfors mærkværdige skæbne, der førte ham til USA, hvor hans akvareller fra hvor USA's nationalparker fik ikonisk status, er beskrevet af den svenske forfatter Frederik Sjöberg, der også er kendt for romanerne ”Fluefælden” og ” Rosinkongen”. 
 
Desuden præsenteres bøger om og værker af Rembrandt, billedskæreren Claus Berg, maleren Hans Holbein den yngre, den kvindelige barokmaler Artimisia Gentileschi, maleren Paul Gaugin, der en kort årrække levede og arbejdede i København og billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen. 
 
Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Bibliotek. Arrangementet gentages den 25. oktober kl. 16 på Vinderup bibliotek, og den 27. oktober kl. 19 på Ulfborg bibliotek.  
 
FAKTA
Hvad: Bogcafé – om skønlitteratur og kunst
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår: Onsdag den 5. oktober kl. 19:30
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage