Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2016

POUL HOLM-OLSEN OG ’DEN AFRIKANSKE SAMLING’

Da Holstebro Kunstmuseum åbnede dørene for første gang i maj 1967, kunne publikum bl.a. opleve en stor samling af traditionel afrikansk kunst. De mange masker, figurer og brugsgenstande tilhørte billedhuggeren Poul Holm-Olsens samling, der siden er blevet en fast del af Holstebro Kunstmuseums samling.  
 
Både som samler, kunstner og menneske var Poul Holm-Olsen en spændende person. Han udøvede en stor fascination på de mennesker, der lærte ham at kende. Lørdag den 12. november kl. 14 kan man få mere at vide om Poul Holm-Olsen, når billedhuggeren Pontus Kjerrman fortæller om Poul Holm-Olsen på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Pontus Kjerrman lærte Poul Holm-Olsen at kende, da han som ung blev optaget på Kunstakademiets billedhuggerskole. Her var Holm-Olsen lektor med speciale i patinering af bronzer. Men han holdt også foredrag for de studerende bl.a. om traditionel afrikansk kunst, hvor han brugte genstandene fra sin samling til at fortælle ud fra. 
 
Poul Holm-Olsen begyndte at samle i begyndelsen af 1950’erne, hvor han opholdt sig i Paris. Han købte de første genstande på loppemarkederne, hvor unge afrikanske studerende prøvede at skaffe penge til deres studier ved at sælge genstande, som de havde medbragt fra Afrika. 
 
Samlingen tæller i dag næsten 1000 genstande, og er den næststørste samling af Afrikansk traditionel kunst i Danmark – kun overgået af Nationalmuseets samling. 
 
Pontus Kjerrman er udover at være udøvende billedhugger også lektor på Kunstakademiets billedhuggerskole – netop den stilling Poul Holm-Olsen bestred. Og hans fascination af mennesket og samleren Poul Holm-Olsen har holdt sig til i dag, hvor Pontus Kjerrman har sat sig for, at skaffe sig et samlet overblik over Poul Holm-Olsens liv og gerning. 
 
Fakta
Hvad Poul-Holm Olsen og den afrikanske samling – foredrag ved billedhugger og lektor ved Det Kgl. Danske Kunstakademi Pontus Kjerrman
Hvornår Søndag den 12. november 2017 kl. 14. 
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; e-mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk  
 
Foto Vedhæftede pressefoto kan bruges ved en evt. omtale af arrangementet. 
Tekst: Poul Holm Olsen ved én af montrene med hans afrikanske samling på Holstebro Kunstmuseum. Ca. 1981. Foto: Uken
 
Tilbage