Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2016

HOLLANDS GYLDNE ÅRHUNDREDE – del 2

1600-tallets Holland var umådeligt rigt, blandt andet på grund af dyrkningen og handlen med tulipaner. Den store rigdom skabte også en grobund for, at der blev skabt stor kunst. Og skabte plads til at et talent som Rembrandt kunne udfolde sig. 
 
Og netop Rembrandt er omdrejningspunktet for det andet foredrag i kunsthistorikeren Signe Jacobsens foredragsrække, hvor hun fortæller om Nederlandenes gyldne århundrede. Mann kan høre foredraget onsdag den 16. november kl., 19:30 på Holstebro Kunstmuseum.   
 
Det var ikke kun Rembrandt, som nød godt af, at borgerskabet havde råd til at købe kunst. Det var også malere som Frans hals – som Signe Jacobsen fortalte om i sit første foredrag – og Jan Vermeer van Delft, som, er emnet i det sidste foredrag i rækken, som Signe Jacobsen holder den 30. november.  
 
Der var mange andre glimrende malere, der beherskede stort set alle maleriets genrer: portræt, landskab, opstilling, folkeliv, dyremaleri, arkitekturmaleri, blomstermaleri mm. Men Rembrandt var nok den største af dem alle – og én af verdens allerstørste overhovedet. 
 
Signe Jacobsen er en kendt og skattet foredragsholder, der gennem de sidste 4 år har holdt foredrag om Kunsthistoriens store mestre på Holstebro Kunstmuseum. I dette efterår Nu vender hun tilbage med det første foredrag i en række på tre, hvor dykker ned i den Nederlandske kunst i 1600-tallet. Selv om der er tale om en foredragsrække, kan man sagtens følge foredragene enkeltvis. 
  
Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet. 
 
Fakta
Hvad:         HOLLANDS GYLDNE ÅRHUNDREDE – 2. del.  
Hvornår:    Onsdag den 15. november 2016 kl. 19:30
Hvor:         Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt:     Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage