Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

EN AFTEN OM DOCUMENTA 14

 
Hvert femte år er den tyske by Kassel verdenskunstens hovedstad, når byen er rammen om udstillingen Documenta. I år vises den 14 udgave af udstillingen, og Holstebro Kunstmuseums kunstformidler Peter Haarby fortæller onsdag den 9. august kl.19:30 om udstillingen ved et arrangement på Kunstmuseet. 
 
Documenta 14 er en kontroversiel udstilling. Det er en udstilling, der blandt andet beskæftiger sig med migration, flygtninge, minoriteter, udbytning og ytringsfrihed. Alle de problemer og udfordringer, som verden i disse år står overfor. 
 
Mest kontroversielt var det, da udstillings leder, den polske kunsthistoriker Adam Szymczyk, annoncerede, at udstilling denne gang skulle starte i Athen. Overskriften for Documenta 14 er ’At lære af Athen’ – både fordi Athen er demokratiets vugge, men også fordi Athen ifølge Adam Szymczyk er det sted, hvor verdens tragedie er mest synlig. 
 
Værkerne på udstillingen er i hvert fald nogle, der vil beskueren en hel masse. Der er værker, der primært handler om æstetik. Men for de fleste er det æstetiske underordnet den fortælling eller det budskab, som kunstneren vil ud med. 
 
Som f.eks. den model i 1:1 af Partheon-templet i Athen, som den Argentinske kunstner Martha Minujín har stillet op på Kassels centrale Friedrichsplatz. Templet er lavet af bygningsstilladser, der i løbet af udstillingsperioden skal beklædes med forbudte bøger – bøger som de besøgende opfordres til at tage med til Kassel. 
 
Kunstformidler Peter Haarby har besøgt Documenta i sommers, og aftenen er primært tænkt som en optakt til en rejse, som Holstebro Kunstmuseum arrangerer, sammen med Skive Kunstforening og Horsens Kunstmuseum en rejse til Kassel i dagene 17.-20. august 2017. 
 
Rejsen er desværre overtegnet. Men alle er alligevel velkomne til at høre foredraget – både de, der har været på Documenta, de som har planer om at tage til Kassel på egen hånd eller bare ikke når det, men som alligevel gerne vil høre lidt om udstillingen.  
 
Det er gratis at deltage i arrangementet.  
 
Fakta
Hvad En aften om Documenta 14
Hvornår onsdag den 9. august 2017 kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Pressefoto Vedhæftede billede kan bruges i forbindelse med en evt. omtale af arrangementet
Billedfakta Martha Minujín: The Partheon of Books Kassel 2017. Foto: Holstebro Kunstmuseum
 
Tilbage