Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

DEGAS OG RENOIR - FOREDRAG OM IMPRESSIONISME PÅ HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM

I det tredje af sine fire foredrag om Impressionismen fortæller kunsthistorikeren Signe Jacobsen om to kunstnere, som de fleste har et forhold til - nemlig Edgar Degas (1834-1917) og Pierre-Auguste Renoir (1841 - 1919). To malere med hver deres fortolkning af impressionismen. 
 
Impressionismen – den moderne verdens isme
Impressionismen er den måske mest kendte og elskede kunstretning. Den skildrer den moderne verden, og det moderne menneske der i slutningen af 1800-tallet nød storbylivet med fester, ballet og hestevæddeløb. 
 
Renoir skildrer det moderne storbyliv omkring år 1900
Det er netop dette nye menneske, som Renoir og Degas skildrer i deres malerier. Renoir skildrer det lette – og flygtige – pariserliv. Sejlture på Seinen og fester hvor parrene sorgløst danser i sommernatten. Og centralt i de fleste af hans billeder står en sanselig, men samtidigt uskyldig skildring af kvinden. 
 
Degas – ballettens maler
Degas var også optaget af kvinden. Både den nøgne, badende kvinde, men også balletdanserinder der hvirvler rundt på scenen. Degas’ store interesse var bevægelsen – noget, som egentligt ikke er muligt for en maler, der prøver at fastholde øjeblikket. Men Degas brugte lyser – impressionismens store opdagelse – når han fastholdt balletdanserinderne, når de hvirvlede rundt på scenen.   
 
Populær foredragsholder 
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Man kan høre foredraget onsdag den 15. november kl. 19:30 på Kunstmuseet og det arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
 
Fakta
Hvad: Degas og Renoir – Foredrag om impressionismen
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår: onsdag den 15. november kl. 19:30
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby, 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk  
 
Tilbage