Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

VAN GOGH OG GAUGUIN - FOREDRAG OM IMPRESSIONISMEN PÅ HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM

I sit fjerde og sidste foredrag om Impressionismen fortæller kunsthistoriker Signe Jacobsen onsdag den 29. november kl. 19:30 om, hvordan Impressionismen klinger ud omkring skiftet mellem 1800-tallet og 1900-tallet. 
 
Her er det to af den moderne kunsts helt store navne - Paul Gauguin (1848-1903) og Vincent van Gogh (1853-1890) – der er i centrum. For begge blev impressionismen et skridt på vejen til en helt ny opfattelse af maleriet. 
 
Stormfuldt venskab
De to kunstnere var bundet sammen af både et kunstnerisk fællesskab og et venskab, det dog fik fatale konsekvenser, da de søgte et arbejdsfællesskab i Arles. De var begge kompromisløse kunstnere, der søgte deres egne veje og forfulgte deres kunstneriske mål med en imponerende konsekvens og med en vilje til at gå til yderligheder. Og deres samliv i Arles blev da også af kort varighed. 
 
Paul Gauguin 
Gauguin udførte sine kendteste malerier i Bretagne og i Polynesien, men opholdt sig også en kort overgang i København hos sin danske kone Mette Gad

Vincent van Gogh
Van Gogh søgte fra Holland til Paris og derfra mod Provence, hvor han passioneret drev sine malerier op i et crescendo af farver. Hans kunstnerkarriere blev kort, men intens.
 
Foredragsholder med vid og humor
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.   
 
Fakta
Hvad van Gogh og Gauguin – Impressionismen 4.del. Foredrag ved Signe Jacobsen
Hvornår onsdag den 29. november kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2a, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage