Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2018

MUSEUMSBRUNCH OM STORÅLAKSEN

Søndag den 2. september kl. 10.30 slår Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum, sammen med den nyåbnede Museumscafé, dørene op til et nyt, fælles arrangement – museumsbrunch. Museumscaféen serverer en lækker brunch. Og de to museer har inviteret en person med indsigt i et emne, som normalt falder lidt uden for det museerne normalt beskæftiger sig med til en uformel snak. 
 
Gæsten søndag den 2. september er formanden for Holstebro og Omegns Fiskeriforening, Gunnar H. Pedersen, og emnet som han og museumsinspektør Ann Bodilsen, Holstbero Museum og kunstformidler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum skal snakke om er Storålaksen.    
 
For bare få år tilbage mente man at Storålaksen var uddød. Men gennem en stor indsats, er det lykkedes at skabe så gode betingelser i Storå-systemet, at laksen nu igen trækker op i åen i et antal, som man ikke for bare få år siden turde håbe på. 
 
Og er der nogen, der ved noget om Storåen og laksen, er det Gunnar H. Pedersen. Han kan berette om laksens storhedstid i 1930’erne og 40’erne, om hvad der gjorde, at laksen forsvandt, og hvad der er gjort for at få den tilbage i Storåsystemet igen. Men Gunnar K. Pedersen ved også om laksen foretrækker orm eller flue, om det legendariske Postens Hul og om den formodentligt største laks nogensinde, der blev fanget inde midt i byen sidste år. Og monstro Gunnar ikke også har et par lystfiskerhistorier i ærmet.  
 
Museumscaféen serverer brunchen kl. 10.30. Og når der er kommet godt gang i pålægget, osten og marmeladen indleder museumsinspektør Ann Bodilsen, Holstebro Museum og Kunstformidler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum den uformelle snak med Gunnar H. Pedersen. 
 
Museumsbrunch er et nyt initiativ som Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum har taget i forbindelse med indvielsen af museernes nye, fælles indgangsparti. Den første søndag i september og november inviteres til museumsbrunch - den første søndag i oktober og december serveres der historier og museumskaffe kl. 14. 
 
Næste arrangement er museumskaffe søndag den 7. oktober kl. 14., hvor Søren Lassen, indehaver af By Lassen, der producerer den populære Kubus stage, kommer på besøg til en snak om firmaet, dets historie og tilknytning til Holstebro. Og søndag den 4. november er der søndagsbrunch med biolog og naturvejleder Bo Boysen Larsen fra Holstebro Kommune, der fortæller om de værdier og muligheder, som naturen i og omkring Holstebro rummer.    
 
Museumsbrunchen koster 150 kr. Tilmelding skal ske til Holstebro Kunstmuseum på tlf 9742 4518 eller på e-mail ph@holstebrokunstmuseum.dk senest torsdag den 30.8. 2018 kl. 12.
 
Fakta
Hvad Museumsbrunch om Storålaksen med Gunnar H Pedersen.
Hvornår søndag den 2. september kl. 10:30
Hvor Museumscaféen, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Pris 150 kr. 
Tilmelding Holstebro Kunstmuseum; tlf. 9742 4518; ph@holstberokunstmuseum.dk
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
Eller
Museumsinspektør Ann Bodilsen;  
 
Tilbage