Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

 

KUNSTHISTORIENS MESTRE - CEZANNE

I rækken af foredrag om kunsthistoriens store mestre er kunsthistorikeren Signe Jacobsen denne gang nået til Paul Cezanne, som hun fortæller om på Holstebro Kunstmuseum tirsdag den 26. marts kl. 19:30. 
 
Paul Cezanne (1839-1906) var med til at bane vejen for den moderne kunst. Han startede sin kunstneriske karriere i impressionismens flygtige sanseindtryk. Men efterhånden interesserede han sig mere og mere for kompositionens fasthed og de geometriske former. Og for farven, der i hans billeder ikke er fortællende eller symbolsk, men får sit eget liv og værdi som farve. 
 
Henri Matisse har udtalte, at Cezanne var den moderne kunsts fader. Og han bliver da også den store inspirator for det 20. århundredes modernister og den moderne kunst. Signe Jacobsen vil udover at se på Cezannes eget liv og værk fortælle om, hvordan hans kunst Picasso og Braque, der formulerer kubismen med afsæt i Cézanne.
 
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de sidste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
 
Bemærk venligst, at foredraget finder sted en tirsdag – og ikke som normalt en onsdag. 
 
Fakta
Hvad ’Kunstens mestre – Cezanne’ – foredrag med kunsthistoriker Signe Jacobsen
Hvornår tirsdag den 26. marts kl. 19:39
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro. 
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby: tlf: 9742 4518: mail: ph@holstberokunstmuseum.dk
 
Tilbage