Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

 

DEA TRIER MØRCH OG GRAFIKKEN

Dea Trier Mørch blev folkeeje da hendes roman 'Vinterbørn' udkom i 1976. Men hun startede som billedkunstner, hvor hun primært arbejdede med grafikken. I 1960’erne blev hun del af det venstreorienterede politiske miljø i Danmark, hvor kunsten skulle være folkelig og ikke skulle beskrive verden men forandre den.  
 
Onsdag den 4. september kl. 19:30 kan man komme med kunstformidler Peter Haarby på omvisning i udstillingen ’Dea Trier Mørch – ind i verden’, som Holstebro Kunstmuseum åbnede den 10. august. Udstillingen viser et bredt udvalg af Dea Trier Mørchs grafiske arbejder. 
 
Dea Trier Mørch blev uddannet på Kunstakademiets malerskole i 1960-64, hvor hun havde Egill Jacobsen som professor, og hvor det var den abstrakte kunst, der blev undervist i. Men et studieophold i Polen og i Leningrad betød, at hun besluttede sig for udelukkende at arbejde figurativt. 
 
Da hun igen kom til Danmark i 1968, var hun med til at danne kunstnerkollektivet Røde Mor, hvor kunsten blev brugt aktivistisk, og hvor hendes plakater skåret i linoleum blev et vigtigt, visuelt ansigt udadtil for gruppen.  
 
Sit folkelige gennembrud - både som forfatter og grafiker - fik hun med romanen 'Vinterbørn', der udkom i 1976. Bogen blev populær. Og de linoleumssnit, der illustrerede bogen, kom til at hænge i mange hjem i de år. 
 
Udstillingen viser selvfølgelig nogle af trykkene fra 'Vinterbørn'. Men den viser også tidlige, grafiske værker fra studieopholdene i Østeuropa og værker fra Dea Trier Mørchs virke som politisk aktivist i kunstnerkollektivet 'Røde Mor'. 
 
På omvisningen fortæller kunstformidler Peter Haarby om Dea Trier Mørchs grafiske arbejder. Men han vil også sætte dem i relation til andre af de grafiske arbejder, som indgår i museets faste ophængning - bl.a. Goyas 'Los Capricios', Matisse's 'Jazz' og Tal R's 'Skærebrædtstræsnit'. 
 
Fakta
Hvad Sommeromvisning i udstillingen ’Dea Trier Mørch – ind i verden’
Hvornår onsdag den 4. august 2019 kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518: mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage