Åbningstider

Sommerens åbningstider 

(1. juli - 31. august)

Tir-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2020

 

ARTIST TALK MED KIRSTEN ASTRUP OG MARIA BORDORFF

For få år siden var Post Danmark og DSB agtværdige og velrenommerede statslige institutioner. Symboler på velfærdsstaten Danmark. Men det er som om, det billede ikke helt holder i dag. Hvad er der sket? Er disse to statsinstitutioners krise et billede på afviklingen af velfærdsstaten? Og på det nationale fællesskabs opløsning?   
 
Det er spørgsmål, som Kirsten Astrup (f. 1983) og Maria Bordorff stiller i de to filmkabareter 'Troe og Agtsom' (2017) og 'Urolige hjerte' (2018), som man kan se på Holstebro Kunstmuseum frem til den 26. januar 2020. 
 
Onsdag den 8. januar 2020 kl. 19:30 kommer de to kunstnere og fortæller om baggrunden for de to filmværker, som udgør udstillingen.  
 
I ’Urolige hjerte’ blander Kirsten Astrup og Maria Bordorff fortid, nutid og fremtid i ni tableauer om DSB. Her optræder professionelle skuespillere og amatører som grådige ejendomsspekulanter, dragperformere, togpassagerer, jernbanearbejdere – og som dronning. 
 
'Troe og Agtsom' foregår i den nu solgte Centralpostbygning i København, der inden længe genåbner som eksklusivt hotel. Her følger vi postens medarbejdere i deres rutinemæssige, højdramatiske og indimellem intrigante gøren og laden, der bliver et billede på arbejdsmarkedet, den hidsige privatisering og forhandlinger af kønsidentitet. Og et Post Danmark på sammenbruddets rand. 
 
 I de to film tager Kirsten Astrup og Maria Bordorff livtag med de helt store fortællinger om nationens sammenhængskraft og visionerne for vores fælles fremtid. De bruger det folkekære og genkendelige. Men serverer det i et tvetydigt æstetisk univers, som har politisk spørgelyst, solidaritet og en masse på hjerte.     
 
Ved aftenens Artist Talk fortæller Kirsten Astrup og Maria Bordorff bl.a. om det omfattende researcharbejde.der har ligget til grund for de to filmkabaretter. Og som præsenteres på udstillingen i form af bl.a. filmenes rekvisitter, VHS-optagelser fra togstewardessernes revyer, fotografier, diskokugler, en togulykke samt en lang række arkivalier.
 
Fakta
Hvad Artist Talt med Kirsten Astrup og Maria Bordorff – kunstnerne bag udstillinbgen ’Troe og Agtsom/Urolige Hjerte’.
Hvornår onsdag den 8. januar 2020 kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
Tilbage