Åbningstider

Sommerens åbningstider 

(1. juli - 31. august)

Tir-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2020

 

POLITIK OG PENSLER I GULDALDEREN

Den danske Guldalderkunsts billede af Danmark og det danske landskab, bestemmer på mange måder stadig hvordan vi den dag i dag ser på landskabet. 
 
Onsdag den 5. februar 2020 kl. 19:30 fortæller historiker Sally Schlosser Schmidt hvordan og hvorfor, når hun holder foredrag på Holstebro Kunstmuseum med titlen ’Politik og pensler i Guldalderen’. 
 
Vores landskabs- og naturopfattelse er i høj grad påvirket af Guldaldermalerne. Mens de skildrede det danske landskab, blev grundstenen lagt til den danske nationalstat, og samfundet som vi kender det i dag. Men ikke alle kunstnerne skildrede Danmark efter tidens herskende politiske overbevisning. 
 
Det er netop Guldalderkunstnerens natursyn, der optager historiker Salley Schlosser Schmidt. Hun vil i sit foredrag fortælle om nogle af de politiske og kunstneriske mekanismer, der holdt guldalderkunstnerne inde og ude af det gode selskab. Og hun vil perspektivere til nogle af de konsekvenser, som guldalderens billedpolitik fortsat har i dag.
 
Foredraget holdes i forlængelse af udstillingen ’Reservat’. Her fokuserer kunstneren Hannah Toticki Anbert på hvordan vores romantiske syn på landskabet – der netop har rødder i Guldalderen – stemmer meget lidt overens med dét opdyrkede og ensrettede landbrugslandskab, der er derude, og de konsekvenser det har for vores dyre-, insekt- og planteliv. 
 
Sally Schlosser Schmidt er ph.d.-stipendiat ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet med et gæsteforskerophold på Statens Museum for Kunst, København. 
 
Foredraget afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet. 
 
Fakta
Hvad Politik og pensler i Guldalderen – foredrag med historiker Salle Schlosser Schmidt
Hvornår onsdag den 5. februar kl. 19:30 
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
 
 
Tilbage